Jürgen Klopp.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
13. juuli 2020, 17:49

Jürgen Klopp avaldas, millal ta Liverpoolist lahkub

Liverpooli peatreener avaldas, et ta lahkub klubist siis, kui tema leping läbi saab.

Praegune kontraht, millele 53aastane sakslane mullu detsembris alla kirjutas, kehtib 2024. aastani. Pärast seda kavatseb Klopp naasta kodumaale. 

"Kindlasti hakkan seal pärast karjääri lõppu elama. Tõenäoliselt isegi Mainzis. Liverpoolis olen veel neli aastat," lausus Klopp telekanalile SWR.

Jalgpalliklubis Mainz 05 mängis sakslane aastatel 1990 - 2001, meeskonna peatreener oli ta 2001 - 2008. Seejärel oli ta kaheksa aastat Dortmundi Borussia eesotsas, võites klubiga muude autasude seas kahel korral Saksamaa meistritiitli ning jõudes korra Meistrite Liiga finaali.

Klopp sai Liverpooli juhendajaks 2015. aasta sügisel ning nelja aastaga õnnestus sakslasel muuta Inglismaa kuues tiim maailma parimaks meeskonnaks. 2018. aastal jõuti Meistrite Liiga finaali, 2019. aastal võideti Euroopa prestiižseim sari ning tänavu tuldi 30aastase vahe järel Inglismaa meistriteks. 

Oma tööandja kohta jagub Klopil vaid häid sõnu, ent oma otsuses 2024. aastal lahkuda on ta kindel.

"Selline on praegu minu kavatsus, mis põhineb teadmistel, mida me oleme koos saavutanud ning mida on veel saavutada. Kui näen, et klubi areneb ning koostöö toimub, tunnen, et minu panus saab ainult kasvada. Inimesed võtavad arengu mõõdupuuks selle, mida nad platsil näevad ning kuigi see peegeldab arengut kõige paremini, on seal teisigi aspekte. Olen näinud omanikelt pühendumust selle igas võtmes. Kui nad mind 2015. aasta sügisel enda juurde kutsusid, tundsin, et sobime üksteise jaoks ideaalselt. Kui ma nüüd just sama hästi ei tunne, siis võin öelda, et alahindasin seda. Usun, et koostöö on jätkuvalt kasulik nii mulle kui ka klubile ning olen suuteline pühenduma 2024. aastani," selgitas Klopp.