Ümber Eesti rullsuusatanud Mart Kevin Põlluste jõudis teisipäeva õhtul kella 19 paiku ringiga tagasi Tartu kesklinna, kus teda ootasid tammepärg, pere ja sõbrad.Foto: Robin Roots
Talisport
13. juuli 2020, 20:45

FOTOD | Ümber Eesti rullsuusatanud Mart Kevin Põlluste: peas on suur rõõm, kõik muud kohad valutavad

Eesti parim pikamaasuusataja Mart Kevin Põlluste rullsuusatas kaheksa päevaga ümber Eesti ja jõudis täna kella 19 paiku ringiga tagasi Tartu kesklinna, kus teda ootasid tammepärg, pere ja sõbrad.

"Peas on ikkagi suur rõõm," lausus Põlluste mõni minut pärast 1006 kilomeetri pikkust katsumust. "Teisel päeval natuke kahtlesin, kas otsus oli õige ja sai ette võetud õige asi, aga rõõm oli näha, kui palju see inimestele korda läks. Isegi üllatusin. Raja ääres oli kaasaelajaid, keda isiklikult ei tunne. Seda oli väga äge näha.

Füüsiliselt oli see väga raske. Hommikuti olid alati kõige raskemad hetked. Kui olid päeva jooksul seisma jäänud, siis oli ka keeruline uuesti liikuma saada." 

Kaheksapäevase retke viimased meetrid liugles ta, tammepärg kaelas, Autovabaduse puiesteel mitmekümnepealise publiku hõigete ja aplausi saatel. Finišit märkis spetsiaalselt valmistatud lint, mida hoidsid Põlluste väikevend ja -õde.

"Äge," kommenteeris ta lõpusirget. "Seda võiks ju veel olla. Eks natuke sai [katsumus] selle nimel ette võetud, et ka talvel pärga kanda ja linti puruks sõita. Loodan, et see kõik tasub ära."

Kas tõmbas meele härdaks ka täna? "Pigem lihtsalt rõõm ja hea meel, härrast momenti pole veel olnud. Võib-olla homme."

Kas on praegu kehas mõni koht, mis ei valuta? "Ei ole. Selg on valus, käed on valusad, jalatallad on valusad. Võib-olla siis pea ei valuta, see on positiivne," vastas ta lõbusalt.

Millal täna finiš paistma hakkas? „Üks raskemaid momente oli enne Põlvat, seal oli värskelt pinnatud tee, siis oli küll väike murdumismoment. Aga sain sellest ka läbi ja kõik oli ülihästi. Räpina maanteel oli juba kodulõhna tunda. Luunjasse jõudsin, siis teadsin, et nüüd on kõik."

Pikemalt saab Põlluste katsumuse kohta lugeda kolmapäevasest Õhtulehest.