Katastriüksustele toetudes peaks Rally Estonia toimuma neljas maakonnas: Jõgeva maakonnas, Tartu maakonnas, Põlva maakonnas ja Valga maakonnas.
WRC
14. juuli 2020, 08:00

Kaardid: Rally Estonia vallutab ilmselt neli Eesti maakonda

Septembri alguses toimuva Rally Estonia täpne trass on veel kinnitamata ja avaldamata, kuid siiski on võimalik Õhtulehe koostatud kaartide järgi eeldada, kus kandis gaas põhja vajutatakse.

Rally Estonia korraldajad küsisid katastriüksuste numbrite põhjal Registrite ja Infosüsteemide Keskuselt maaomanike andmeid. Kandsime küsitud katastriüksused kaardile (märgitud punasega), et saada ette eeldatav pilt, kus ajalooline MM-etapp ikkagi toimub. Selgub, et Rally Estonia korraldajad soovisid nelja maakonna katastriüksuste andmeid. Kui seni on võistlus alati toimunud Tartust lõuna pool, peamiselt Otepää ja Elva ümbruses, siis tundub, et seekord kihutatakse osa kiiruskatseid ka Tartu maakonna põhjaosas ja Jõgeva maakonnas. 

Tartu maakonna põhja osa ning Jõgeva maakond.

Rally Estonia korraldusmeeskonna liige Silver Kütt märkis ralli toimumist kinnitanud pressikonverentsil, et 25 protsenti praegusest trassiplaanist on täiesti uus, ülejäänud 75 protsendist sõidetakse 40 protsenti aga teistpidi. Kokku on kavas 232 km jagu võidusõitu. 

„Mis tekitab siin rohkem tööd, on väiksemate teede puhul eramaade ja -teede olemasolu, kuna iga omanikuga (vald, maanteeamet, RMK, eraomanik), tuleb personaalselt läbi rääkida ja selgitada plaan, millega antud lõigul tegeleda tahame,“ selgitas Rally Estonia teede eest vastutav võistluste juhi abi Urmas Roosimaa eelmisel nädalal Õhtulehele.

„Ralli korraldaja ehitab vajadusel uued lõigud rallile kasutatavaks, tee põhi tehakse korda ja rullitakse kinni. Sisuliselt saavad teeomanikud omale kvaliteetsema tee, mis ralli ajal küll saab ralliautode läbisõidul kannatada – kuid nagu kõik muud kiiruskatsena kasutatavad teed, tuleb korraldajal ka need osad korda teha vastavalt rallieelsele seisundile. Kuluartikkel on korraldaja kanda ning teed tehakse korda kohe esimesel võimalusel pärast rallit. Pean tunnistama positiivse seigana, et kommunikatsioon kohalike elanikega on olnud meeldiv ja oleme jõudnud mõistvate tulemusteni,“ jätkas ta.

Eelmise aasta ja varasemate Rally Estonia trassidega saab tutvuda siit