Adebayo Akinfenwa saab uuel hooajal terroriseerida esiliiga kaitsjaid.Foto: IAN KINGTON
Jalgpall
14. juuli 2020, 10:21

VIDEOD | Jürgen Klopp edastas vallatule jalgpallimürakale isiklikud õnnesoovid

Juuni lõpus rõõmustas Inglismaa tugevuselt kolmandasse jalgpalliliigasse kuuluva Wycombe Wanderersi ründaja Adebayo Akinfenwa Liverpooli tiitlivõidu üle niivõrd, et läks Wanderersi treeningule Liverpooli särgis. Eile õhtul sai Liverpooli leer teha maailma tugevaimaks jalgpalluriks hinnatud Akinfenwale omapoolse komplimendi, kui Wanderers alistas üleminekumängude finaalis Oxford Unitedi 2 : 1 ja kindlustas uueks hooajaks koha esiliigas.

Kohtumise järel Sky Sportsile joviaalset intervjuud andes viskas 38aastane Akinfenwa nalja, et Liverpooli peatreener Jürgen Klopp võiks talle WhatsAppis ühe kõne teha, et koos oma edukaid hooaegu tähistada.

Ning ennäe! Peagi võttiski Klopp Akinfenwaga ühendust.

"Halloo, suur mees, õnnitlused!" alustas Klopp videokõnet. "Olen kindel, et tegelikult oled sa oma taseme poolest olnud kogu aeg vähemalt esiliiga mängija ja nüüd viimaks oled sa seal. Hästi tehtud, väga võimas võit! Ma loodan, et isegi praegustel keerulistel aegadel saate te väärikalt tähistada."

Profikarjääri Leedus alustanud Akinfenwa on suurema osa oma mängumehe aegadest esindanud just Inglismaa tugevuselt teise ja kolmanda liiga klubisid. Wycombe'i meeskonnaga liitus ta nelja aasta eest ning on löönud 152 klubi eest peetud mängus 46 väravat.

Nüüd lubas "Eluka" hüüdnime kandev vutimees enesekindlalt, et järgmisel hooajal heideldakse esiliigas juba pääsu eest ihaldatud Premier League'i.