Pirelli alustas ettevalmistuks 2021. hooajaks.Foto: Pirelli
WRC
15. juuli 2020, 10:01

FOTOD | Norra rallitäht alustas järgmise hooaja rehvide testimist

Pirelli alustas teisipäeval ettevalmistusi 2021. aastaks, millal neist saab autoralli maailmameistrivõistluste ametlik rehvitarnija.

Norra rallisõitja Andreas Mikkelsen testib sellel nädalal Sardiinias järgmise hooaja rehve. Teisipäeval katsetati Pirelli kruusarehve ja kolmapäeval on Mikkelseni masina all asfaltkattele mõeldud tooted.

Esimeste testidega seatakse võrdlusalus tulevikuks. Samal ajal hinnatakse, kuidas praegused WRC-autod mõjutavad rehvide kulumist ja jõudlust. Viimati oli Pirelli WRC-sarja ametlik partner 2010. aastal.

"Ligikaudu 80 protsenti võistlustest sõidetakse kruusal. Õnneks on teed, mida testides kasutame, ühed nõudlikumad maailmas," ütles Pirelli rallisunna juht Terenzio Testoni.

 
 
 
View this post on Instagram

Testing is underway 🏎💨 Pirelli and myself are working hard to develop the best tire WRC has ever seen 👊🏽@pirelli_motorsport

A post shared by Andreas Mikkelsen (@amikkelsenrally) on

Kruusakatsed viidi läbi teedel, mis olid varem kasutuses Sardiinia WRC-etapil. Suureks väljakutseks on ka enam kui 30-kraadine kuumus.

"Oluline on töötada süstemaatiliselt, et saaksime edasiminekut täpselt mõõta. Alustame varem testitud ja usaldusväärse rehviga, pärast mida sõidame erinevate prototüüpidega. Siis näeme, kuidas saaksime jõudlust ja vastupidavust suurendada. Ülesanne on eriti keeruline, sest teeolud ja haarduvus muutuvad rallietapidel pidevalt," kirjeldas Testoni testimist.

Pirelli loodab päevas läbida 200 kilomeetrit. Seejärel analüüsivad insenerid tulemusi ja augustis minnakse taas rajale.