"Mulle ei meeldi kahtlused," sõnas Jose Mourinho.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. juuli 2020, 10:58

Guardiola sõnul ei pea eurosarjade keelust pääsenud City millegi eest vabandama. Mourinho: see tsirkus peab lõppema

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) soovis Manchester City euromängudest kõrvaldada, kuna nad väidetavalt rikkusid finantsilise ausa mängu reegleid. Klubi vaidlustas karistuse ja saavutas esmaspäeval rahvusvahelises spordiarbitraažis (CAS) võidu. Mitmed peatreenerid, sealhulgas Jose Mourinho ja Jürgen Klopp, on kahtluse alla pannud UEFA reeglite selguse.

Rahvusvaheline spordiarbitraaž teatas nädala alguses, et nad tühistavad UEFA poolt Manchester Cityle määratud kaheaastase eurosarjade keelu. Teiste suurklubide peatreenerid, sealhulgas Liverpooli loots Jürgen Klopp ja Tottenhami juhtid Jose Mourinho, on pannud kahtluse alla UEFA reeglite selguse.

"Mulle meeldib järjepidevus ja selgus... Mulle ei meeldi kahtlused," ütles Mourinho. "See on ainus, mis mind häirib. Minu arvamus finantsilise ausa mängu (FFP) kohta ei muutu, nagu ka arvamus videokohtunike kohta."

"Kui ma mõned aastad tagasi ütlesin, et mulle see kontseptsioon meeldib, siis see kontseptsioon meeldib mulle. Mulle ei meeldi selle tõlgendamine," jätkas ta. "Finantsilise ausa mänguga on sama asi. Ma ütlen, et selle peaks ära lõpetama ja mitte seepärast, et ma pole nõus põhiprintsiibiga. Ma pole nõus selle tsirkusega."

Väidetavalt rahastas aastail 2012–2016 Manchester City sponsorlepingut, staadionit ja noorteakadeemiat Etihadi lennufirma kaudu klubi omanik Mansour bin Zayed Al Nahyan. Selline sahkerdamine on reeglite põhjal keelatud, kuid spordiarbitraaži hinnangul olid tõendid ebapiisavad.

Inglismaa kõrgliigas teisel kohal olev City saab osaleda Meistrite Liigas ka järgmisel hooajal. Kuigi CAS väitis, et City ei teinud UEFAga koostööd ja meeskond peab maksma rahatrahvi, siis suuremast karistusest nad pääsesid. Võistkonna peatreener Pep Guardiola sõnul peaksid inimesed nende eest vabandama, sest neid süüdistati petmises ja valetamises.

"Meid vabastati süüdistustest," ütles Guardiola teisipäeval. "Vabandust, kutid. Manchester City ei pea vabandama, sest kolm sõltumatut kohtunikku otsustasid, et oleme teinud kõike korrektselt. See on enam kui selge."

Guardiola sõnul investeerivad paljud klubid ja nende süüdistamist pole õige. Liverpooli peatreener Jürgen Klopp leiab, et reeglitest tuleb siiski kinni pidada.

"Ma ei taha, et nad raha kaotaksid. Aga kui on olemas reeglid, siis peavad kõik neist kinni pidama," ütles Klopp.