Kalev/Cramo peatreener Roberts ŠtelmahersFoto: Robin Roots
Korvpall
15. juuli 2020, 11:42

Soome ja Läti meeskondi survestatakse koroonakriisi tõttu Venemaale kolima. Kalev/Cramo mänedžer: meiega pole sellest veel juttu olnud

Soome väljaanne Iltalehti kirjutas anonüümsetele allikatele tuginedes, et kui riigi esindusklubi Helsingi Jokerit soovib mängida hokiliigas KHL, siis peab meeskond kolima Venemaale. Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask sõnas, et neil pole korvpalli VTB Ühisliigaga sellest juttu olnud ja praegu taotletakse sportlaste piiriületuseks eriluba.

Venemaal levib koroonaviirus jõuliselt edasi ja eilegi tuvastati riigis üle 6000 uue nakatunu. Sellega ollakse maailma üks suuremaid haiguskoldeid, mistap on riiki reisimine raskendatud.

Juhul kui hokiliiga KHL peaks kinnitama, et väljaspool Venemaad asuvatel võistkondadel pole võimalik sarjas mängida, siis Soome meedia sõnul kavatsevad Läti hokitiim Riia Dünamo ja Hiina klubi Kunluni Red Star kolida Moskva regiooni. Nende allika väitel survestab liiga ka Helsingi Jokerite meeskonda, et nad mängiksid oma kodumängud Peterburis.

VTB Ühisliigas palliva Kalev/Cramo mänedžeri Ramo Kase sõnul pole nendega sellest teemast veel juttu olnud. "Eilse seisuga taotlesime sportlastele eriluba edasi-tagasi liikumiseks," lausus ta Õhtulehele. "Peame saama kooskõlastuse Vene saatkonna ja spordiministeeriumiga, kes oli ka eilsel VTB koosolekul."

Alates sellest hooajast klubis mänedžeri positsiooni üle võtnud mehe sõnul tuleb taotlused teha juba praegu. Keeruliseks teeb olukorra see, et keegi ei tea, milline on seis koroonaviirusega kahe nädala või kuu pärast.

"Natuke vara on kindlaid veksleid välja visata. Kuna kõik on pidevalt suures muutumises, siis ei saa kahjuks midagi kindlat välja öelda," selgitas Kask.

Kase sõnul pole nendega võimalikust Venemaale kolimisest juttu olnud. "Kulutused läheksid päris suureks ja siis peaks olema tugi liiga poolt. Kuid sellest pole veel juttu olnud. Liiga ütles, et jätkame nii nagu oli plaanitud," kinnitas ta.

VTB Ühisliiga teatas hiljuti, et uus hooaeg algab 20. septembril. Järgmisel aastal mängivad Ühisliigas lisaks kalevlastele Venemaa klubid Saraatovi Avtodor, Krasnojarski Jenissei, Peterburi Zenit, Krasnodari Lokomotiv-Kuban, Nižni Novgorod, Permi Parma, Kaasani UNICS, Moskva Himki, Moskva CSKA, Poola tiim Zielona Gora, Kasahstani meeskond BC Astana ja Valgevene klubi BC Tsmoki-Minsk.