Kaia Kanepi,Foto: AP/Scanpix
Tennis
15. juuli 2020, 16:49

OOTAMATU PÖÖRE: Kaia Kanepi võib kodusest tenniseturniirist loobuda

Kui juuli lõpus toimuvaks tennise Eesti-Läti maavõistluseks oli üles antud ka Kaia Kanepi ning eilses intervjuus Õhtulehele ei olnud samuti märkugi sellest, et kunagine Eesti esireket võib turniirist hoopiski loobuda, siis täna kirjutas kogenud tennisist sotsiaalmeedias, et tema osalus pole sugugi nii kindel.

35aastane Kanepi kirjutas sotsiaalmeedias järgmiselt:

"Eile leidis aset juuli lõpus toimuva Eesti-Läti maavõistluse, Merko Cupi pressikonverents, kus mind tutvustati kui turniiril kindlat osalejat.

Tegelikkus on, et täna veel ei ole täpselt teada, millised turniirid nii WTA tuuril kui ka Suure Slämmi turniiridest lähiajal toiumuvad ja siis on mul 100% kindlalt midagi raske öelda.

Kui minuga 1,5 kuud tagasi räägiti turniirist, siis oli kindel, et turniir toimub kõvakattega väljakul ja see sobis hästi minu US Openi plaanidega.
Kui tänase seisuga US Open toimub ja Eestis toimuv maavõistlus peaks toimuma liival, siis ma kindlasti ei saa sellel osaleda (olen sellel teemal suhelnud korraldajaga ka enne pressikonverentsi toimumisaega)… Kui Eesti  turniir toimub liival ja USAs toimuvad kõvakattega turniirid ära jävad, siis võtan suurima rõõmuga osa kavandatavast Merko Cupist. Olen viimased 12 kuud mänginud vaid kõvakattega väljakul ning arvestades enda jalgade seisundit, ma ei saa liiga lühikese aja jooksul vahetada liiga tihti erinevaid väljakukatteid, kuna see võib lõpetada minu karjääri (ja käimasoleva hooaja)kiiremini, kui ma ise seda sooviks."

Turniiri direktori Riho Kalluse sõnul oldi sel teemal Kanepiga tõepoolest varasemalt suheldud ning küsimus väljakukatte üle tekkis alles hiljuti. 

"Küsimused seoses väljakukattega tekkisid vahetult enne pressikonverentsi, kuna rahvusvahelise tennisekalendri muudatused on ka viimasel hetkel olnud. Mängijate plaanid minna USAsse või mitte on muutunud. Kaia soov oli mängida kõvakattega väljakul ning on ainult kõvakattega väljakul treeninud. Aga ütlesime omalt poolt, et kuna me ei tea, millised muudatused võivad siin veel tekkida, siis me teeksime lõpliku otsuse natuke hiljem. Vaatame, mis olukord siin on. USA lahtised on ka võib-olla veel kahtluse all," selgitas Kallus.

Siiski loodab ta, et Kanepi võtab turniirist osa ning Eesti saab välja panna oma tugevaima koosseisu.

"Varasemalt olime ka kogu aeg rääkinud kõvakattega väljakuga turniirist. Teeme kõik selleks, et saaksime oma parima koondisega Läti vastu vastu välja astuda ja loodame, et saame asjad nii aetud, et kõik osalevad," lisas Kallus.