Väle: Kevin Mayeri 100 meetri jooksu rekord on 10,50.Foto: PA Images/Scanpix
Kergejõustik
15. juuli 2020, 19:13

Kümnevõistluse maailmarekordiomanik kutsus Kylian Mbappe sprindiduellile

Küllaltki tihti tekib jalgpallifännidel küsimus, et mis saaks siis, kui panna nobedamad vutistaarid joonele maailma parimate sprinteritega. Kümnevõistluse maailmarekordiomanik Kevin Mayer esitas väljakutse Pariisi-Saint Germaini ründajale Kylian Mbappele: testigu enda võimeid kõigepealt mitmevõistleja vastu, seejärel vaadaku edasi. 

28aastane prantslane, kes tunamullu 9126 punktiga võimsa maailmarekordi püstitas, tahab endast seitse aastat noorema kaasmaalasega duelleerida 100 meetri distantsil.

"Peame midagi muutma. Kõik jalgpallifännid teevad pidevalt võrdlusi. Peaksime nad proovile panema, eks? Enne sprinteritega mõõduvõttu peaksid nad kõigepealt proovima kümnevõistlejast jagu saada. Esitan väljakutse: duelleerige minuga 100 meetri distantsil!" sõnas Mayer.

Olgu siinkohal öeldud, et Mayeri 100 meetri rekord on niivõrd võimas kui 10,50. 

"Ma ei proovi tingimata väita, et Kylian ei tee mulle ära. Aga tal pole päris sprinterite vastu mitte kunagi šanssi. Arvan, et ta on kaugel sellest. Kuid ehk tõestab ta mulle siiski vastupidist," lisas Mayer naerdes.

Mbappe pole ametlikult kunagi 100 meetri jooksus võistelnud. Küll aga on mõõdetud tema tippkiirust jalgpalliplatsil, ühes mängus AS Monaco vastu saadi selleks 38 km / h. Kui Usain Bolt püstitas 100 meetri distantsil maailmarekordi 9,58, oli jamaicalase tippkiiruseks 44,17 km / h.