Sebastien Ogier.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
15. juuli 2020, 20:23

Ogier jätkab WRCs suure tõenäosusega ka järgmisel aastal

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier on väga lähedal Toyotaga uue lepingu sõlmimisele.

36aastane prantslane oli varasemalt kavatsenud tänavuse hooaja järel karjääri lõpetada, kuid koroonaviiruse levikust tingitud olukord on ta meelt muutnud. Seega tahab ta veel ühe aasta sarjas kaasa lüüa. Kuigi lepingupikendus Toyotaga pole veel ametlik, siis usutakse, et see on ainult vormistamise küsimus. Seda, et Ogier meeskonnas jätkab, kinnitas ka tiimi boss Tommi Mäkinen.

"Oleme seda arutanud ning ta ütles, et tahab meiega ühe aasta jätkata. Meil pole mõistagi midagi selle vastu, ta on üks aegade parimaid pioote ning väga hea õpetaja noorematele rallisõitjatele. Muidugi tahame teda endale hoida. Kindlasti suhtutakse sellesse samamoodi Jaapanis [seal paikneb Toyota peakorter]," lausus Mäkinen portaalile DirtFish.

Ogier, kes juhib kolme etapi järel tänavust MM-sarja, tahab jätkata eelkõige seetõttu, et koroonaviiruse pandeemia muutis käimasoleva hooaja niivõrd keeruliseks.

"2020. aasta on raske, seega kavatsen ühe hooaja veel teha. Mul on küll ainult üheaastane leping, kuid oleme tiimiga sellest rääkinud," vahendas Ogier' sõnu AutoHebdo.

Järgmiseks hooajaks on kehtiv leping teistel Toyota pilootidel: sarjas teisel kohal paikneval Elfyn Evansil, neljandat positsiooni hoidval talendil Kalle Rovanperäl ja Takamoto Katsutal.