Ken Torn ja Kauri Pannas möödunud hooajal Rooma rallil.Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
16. juuli 2020, 08:14

Eesti rallipaar läheb Itaaliasse võitu kaitsma

Rallipaar Ken Torn – Kauri Pannas (Estonian Autosport Junior Team) asub 24. juulil Itaalias Roomas algaval Euroopa autoralli meistrivõitluste etapil mullust ERC3 ja ERC Junior klasside esikohta kaitsma.

Eestlased kihutavad Itaalia asfaltteedel Ford Fiesta R2T, mille eest hoolitseb M-Spordi meeskond.

Sarnaselt ülejäänud rallimaailmaga pole ka Ken Torn ja Kauri Pannas saanud sellel hooajal ralliautos väga palju aega veeta, nende ainsaks ühiseks stardiks on Rootsi MM-ralli, kus saavutati JWRC klassis kolmas koht.

Kui Torn ei osalenud Eesti meistrivõistluste avaetapil Viru rallil, siis kaardilugeja Pannas istus Gregor Jeetsi kõrval.

"Meie soov on asfaldil kogemusi koguda ja teiseks eesmärgiks on uuesti rooli taha saada ning tänu headele toetajatele meil see võimalus avaneb," sõnas Torn pressiteate vahendusel. "Hoolimata möödunud aastasest klassivõidust on meil asfaldil palju õppida igas elemendis ning just see on meie eesmärk Itaalias."

Pannas: "Ootan suure huviga Itaalias toimuvat rallit. Eelmisel aastal kogesime, et asfaldiralli on kiiresti ja hea rütmiga sõites väga nauditav. Vanasti oli minu kindel eelistus kruuskattega võistlus, kuid enam ma selles nii kindel pole."

Praeguse seisuga on ekipaažil plaan osaleda ERC Junior sarjas vaid Itaalias toimuval etapil ning panna end seejärel proovile panna koduteedel toimuval Rally Estonial, mis on JWRC sarja teine etapp. Eestlaste edasised plaanid selguvad hooaja käigus.

Eelmisel aastal tõusid Torn – Pannas just Itaalias võetud kolmanda järjestikuse klassivõidu järel ERC Junior arvestuse liidriteks. Kuigi eestlastel polnud hooaja viimasel rallil Tšehhis klassivõitu enam vaja võtta ja taktika toimis kuni finišini, siis langesid nad hooaja kokkuvõttes teiseks, sest konkurentide protest nende meeskonnakaaslaste suhtes rahuldati. Tiitel libises käest vaid ühe punktiga.