Jan Oblak, 132 miljonit eurot.Foto: JAVIER SORIANO
Jalgpall
16. juuli 2020, 18:33

88 miljonit, 99 miljonit, 132 miljonit... Peagi avanev üleminekuaken ähvardab purustada kõik rekordid

Inglismaa jalgpalli Premier League´i tänavune üleminekute aken avaneb 27. juulil ning kuigi maailmas jätkuvalt möllava koroonaviiruse tõttu võiks arvata, et sedakorda hoitakse madalat joont ja katsutakse kokku hoida, siis erinevad spekulatsioonid lubavad arvata, et raha kulutatakse rohkem kui kunagi varem. 

Kes ja kui suure raha eest võiks praeguste kuulujuttude kohaselt kaubaks minna?

132 miljonit eurot (just nii suur on mehe lepingusse kirjutatud väljaostuklausel) tuleb välja käia klubil, kes soovib enda väravasuule tuua praeguse Madridi Atletico puuriluku Jan Oblaki. Suurim huviline on Londoni Chelsea, kes soovib leida asendust heitliku hooaja teinud Kepa Arrizabalagale.

Suuri rahamägesid tuleks lehvitada ka klubil, kes soovib omandada Dortmundi Borussias särama löönud Jadon Sancho mängijaõigused. Vaid 20aastane Watfordi kasvandik, kes kaks hooaega kuulus ka Manchester City hingekirja, liitus Borussiaga 2017. aastal ja on löönud 78 mänguga 30 väravat. Noormees on saanud 11 korral väljakule ka Inglismaa koondise eest ja löönud neis mängudes kaks väravat. Kõige suuremaks huviliseks on Manchester United, Sancho hinnalipik on aga 131 miljonit eurot!

Jadon Sancho (kollases), 131 miljonit eurot. Foto: LEON KUEGELER

100 miljonit eurot vaba raha peab olema klubil, kes asub Leverkuseni Bayerist üle ostma 21aastast ründavat poolkaitsjat Kai Havertzit. Lõppenud hooajal 17 väravat löönud ja 9 resultatiivset söötu jaganud Saksamaa koondislase suunas limpsab kõige enam keelt Chelsea, kuid huviliste ringi kuulub ka Madridi Real.

Kai Havertz, 100 miljonit eurot Foto: MARTIN MEISSNER

99 miljonit eurot nõuab Napoli oma keskkaitseässa Kalidou Koulibaly eest. Manchester City näeks 29aastast senegallast meeleldi enda ridades, kuid nemad oleks nõus maksma "vaid" 77 miljonit. City kõrval ihaldab Koulibalyt ka nende linnarivaal United.

Kalidou Koulibaly, 99 miljonit eurot. Foto: FILIPPO MONTEFORTE

Prisked 88 miljonit eurot tuleb letti lüüa sellel, kes tahab enda klubis näha Crystal Palace'i ääreründajat Wilfried Zahad. Mullu olid suured huvilised Londoni Arsenal ja Everton, kuid siis elevandiluuranniklase üleminekust asja ei saanud. Kuuldavasti katsub Everton tänavu uuesti õnne, tõsine huviline olevat ka Newcastle United, seda küll juhul, kui klubi läheb pururikaste sadiaraablaste omandusse.

Wilfried Zaha, 88 miljonit eurot. Foto: RUI VIEIRA

Sama palju raha ehk 88 miljonit eurot küsib Prantsusmaa klubi Lille oma nigeerlasest ründaja Viktor Osimheni eest, kes saabus klubisse Charleroi'st alles aasta tagasi. Seejuures maksis Lille Osimheni eest belglastele umbes 15 miljonit eurot. Prantsusmaal võimsalt avanenud väravakütti tahaks kõige rohkem enda ridades näha Napoli.

Victor Osimhen, 88 miljonit eurot. Foto: VALERY HACHE