James Harden.Foto: Nell Redmond
Korvpall
17. juuli 2020, 19:15

FOTO | „Muhe habemik“ Harden sattus maskiskandaali

Kui hooaja jätkumiseks valmistuvad NBA korvpallistaarid on selgelt toetamas "Black Lives Matter" liikumist, mille oluliseks osaks on ka tähelepanu tõmbamine politseivägivallale, siis Houston Rocketsi äss James Harden ilmus treeningule hoopis sinises maskis, millega avaldatakse politseile toetust.

Hardeni mask kutsus esile vastakaid reaktsioone. Ühelt poolt nähakse korrakaitsjate toetamises ka positiivseid külgi, kuid et lisaks politsei toetamisele seostatakse maskil olevat "peenikese sinise joone" motiivi ka paremäärmuslike rühmitustega, on meest kõvasti hurjutatud.

"See võhiklikkus on üle mõistuse. Kas tahtmatult või mitte, kuid James Harden ja Houston Rocketsi sotsiaalmeediatiim on levitanud fašistlikku ikonograafiat. Igal juhul on see üks paras p**k," kurjustas üks korvpallifänn.

"Jumala pärast, ärge öelge mulle, et Harden kannab "sinise patrioodi" maski?!" ahastas teine.

Hardeni räpparist sõber Young Thug arvab aga, et kuna James Harden internetti ei kasuta, siis selle maski väidetavalt fašistlikud nüansid on talle tundmatud ning Harden ei tea, "mis on õige või vale, kui ta meie vastu midagi sellist postitab."