Nõmme Kalju teenis hooaja üheksanda võidu.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
17. juuli 2020, 21:20

Nõmme Kalju murdis kaheldava värava abil Paide vastupanu ja tõusis Flora kandadele

Eesti jalgpalli meistriliigas toimus reede õhtul kaks 13. vooru kohtumist. Võidupunktid kirjutas tabelisse Nõmme Kalju, kes alistas võõrsil Paide linnameeskonna 3 : 1.

Väljakuperemehed alustasid mängu märksa teravamalt ning 19. minutil asuti Edrisa Lubega pealelöögist ka juhtima.

Kalju viigistas kakskümmend minutit hiljem, kui Paide keskkaitsja Mikel Gurrutxaga õnnetust puutest käis nahkkera üle kodumeeskonna väravajoone - või vähemalt nii fikseeris olukorra kohtunikebrigaad. Telekordus seda üheselt väita ei lubanud.

Kas Kalju viigivärava puhul käis ikka pall üle väravajoone? Foto: Kuvatõmmis ülekandest

Üsna teise poolaja alguses otsustas Kalju aga vaevalt kolme minuti jooksul mängu saatuse ära, kui 55. minutil skooris Amir Natho ning 58. minutil Vladislav Homutov. Kui 72. minutil sai oma teise kollase ehk kokku punase kaardi Gurrutxaga, kadus Paide viimnegi lootus. Kalju jääb nüüd liigatabelis liidermeeskonnast FC Florast maha vaid kolme punktiga, kuid Floral on üks mäng vähem peetud.

Teises kohtumises oli Tallinna JK Legion Kadrioru staadionil Marek Šatovi 73. minuti väravast kuni viimaste sekunditeni kinni võidus FC Kuressaare vastu, kuid Rasmus Saare tabamus mängu viiendal üleminutil tõi lõppseisuks ikkagi 1 : 1 viigi.

Laupäeval kohtuvad Tallinna Kalev ja Viljandi Tulevik, FCI Levadia ja FC Flora ning Tartu Tammeka ja Narva Trans.

Standings provided by SofaScore LiveScore