Esapekka Lappi.Foto: Red Bull Content Pool/Jaanus Ree
WRC
18. juuli 2020, 21:04

Soome ralliäss: olen kindel, et jätkan kihutamist ka järgmisel aastal

Tänavu M-Spordi meeskonnas kihutav Soome rallipiloot Esapekka Lappi tegi hooajale hea alguse ning usub, et tal on head võimalused ka järgmisel aastal MM-sarjas kaasa teha. 

29aastane soomlane teenis hooaja avaetapil Monte Carlos neljanda koha ning rootsis tuli ta viiendaks. Mehhiko rallit ta lõpetada ei saanud, sest tema auto põles keset seitsmendat kiiruskatset maha. Enne intsidenti hoidis ta neljandat kohta.

Mullu sõitis ralliäss Citroeni meeskonda, kuid pärast autotootja sarjast lahkumist liitus ta kohe M-Spordiga. Samas tiimis tahab ta ka järgmisel aastal jätkata.

"Mõistagi oleks hea, kui saan ka järgmisel aastal sõita. Praegune olukord pole kuigi stressirohke, sest esimesed rallid läksid küllaltki hästi ning millegi lolliga me hakkama ei saanud. "Ma ei tunne, et nad tahaksid must lahti saada. Olen kindel, et jätkan ka järgmisel aastal, aga seda sel juhul, kui hooaja lõpp hästi läheb ning M-Sport lööb jätkuvalt kaasa," lausus Lappi.

Tiimivahetuse peale soomlane hetkel ei mõtle.

"Ma pole kellegagi vestelnud. Ma isegi ei tea, kas kusagil on vabu kohti. Ma ei tea, kas Sebastien [Ogier] jätkab Toyotaga veel ühe aasta. Hyundaist ma ei tea midagi. Ootame ning sõidame kõigepealt paar rallit," lausus Lappi.

M-Spordile pani suure majandusliku põntsu koroonaviiruse pandeemia, samuti ähvardas meeskonna omanik Malcolm Wilson sarjast lahkuda juhul, kui ei vabaneta reeglist, mis keelab WRC masinaid kasutada väljaspool sarja.

Hooaeg jätkub Rally Estoniaga, mis toimub 4. - 6. septembrini. Kuna M-Spordi tiimile kehtivad karantiinireeglid, pole nende osalus rallil sugugi kindel.