Red Bulli vormelimeeskond ei mõista, miks neil Ungaris kiirust poleFoto: Zuma/Scanpix
Vormel 1
19. juuli 2020, 11:53

Red Bulli meeskond vaevleb müstiliste probleemide käes, Alboni sõnul päästaks neid vaid vihm

Red Bulli vormelimeeskond põrus Ungari GP kvalifikatsioonis ja kumbki nende masin kuue parema sekka ei jõudnud. Tiimi piloodid ja juht tõdevad, et neil pole aimugi, miks neil kiirust ei ole.

Ungari vormel 1 rada on viimastel aastatel olnud Red Bulli masinatele väga sobiv. Eelmisel hooajal võitis meeskonna esipiloot Max Verstappen Ungaris kvalifikatsiooni ja teine number Pierre Gasly alustas võistlust kuuendalt positsioonilt.

Sel aastal on Red Bullil probleeme, mida meeskonna töötajad pole lahti hammustanud. Kuigi nende masin näitas Austria ringrajal häid aegu, siis aeglane Hungaroring valmistab peavalu. Kuigi meeskond töötas ka öösiti masinate kallal, siis kvalifikatsioon läks neil ikkagi aia taha.

Alexander Albon leppis 13. kohaga, meeskonna esinumber Verstappen alustab võistlust seitsmendat kohalt. Sealjuures kaotas hollandlane esikoha võtnud Lewis Hamiltonile lausa 1,4 sekundiga. Piloodid on kurtnud auto ala- ja ülejuhitavuse ning vibratsiooni üle.

"Ma ei tea, milles viga on, kuid ilmselgelt asjad ei toimi. Võrreldes näiteks eelmise aastaga, kui meil oli sellel rajal tõesti hea tasakaal. See nädalavahetus on üldse olnud väga kohmakas. Raske on aru saada, et miks see nii on. Oleme väga palju katsetanud, kuid muudatused pole meile rohkem hoogu andnud," kommenteeris Verstappen meeskonna kodulehel.

Ka Red Bulli meeskonna mänedžer Christian Horner tõdeb, et kiirust pole. "Kvalifikatsiooni tulemused polnud need, mida ootasime. Meil lihtsalt polnud piisavalt kiirust. Autode käitumist on raske ette ennustada ja peame selle probleemi kiiresti lahendama," sõnas britt. Red Bull vajab hädasti punkte, sest nad on tootjate arvestuses kolmandad ja Mercedesest juba 53 punkti maas.

Albon loodab, et äkki lööb heitlik ilm kaardid sassi. "Siin rajal ei ole möödumine lihtne. Seetõttu vajame vihma, et meil oleks võimalik kõrgemale tõusta," leidis ta.