Michael Schumacher (vasakul) koos Jean TodtidgaFoto: Imago/Scanpix
Vormel 1
19. juuli 2020, 12:41

Endine Ferrari juht külastas Michael Schumacherit: loodan, et maailm näeb teda uuesti

Rahvusvahelise Autospordiliidu (FIA) juht Jean Todt kohtus Šveitsis viibiva Michael Schumacheriga. Mehe sõnul töötab endise vormelisõitja pere selle nimel, et maailm teda uuesti näeks.

Briti meedia sõnul külastas Jean Todt hiljuti Michael Schumacherit ja prantslane kommenteeris Ungari GP eel oma vana hoolealuse olukorda. "Nägin Michaelit eelmisel nädalal. Ta võitleb. Loodan, et maailm näeb teda uuesti. Tema ja ta pere töötavad selle nimel," vahendas briti leht Daily Mail Todti.

Schumacher taastub jätkuvalt 2013. aastal toimunud mäesuusaõnnetusest saadud peavigastusest. Seitsmekordne vormel 1 sarja meister oli esmalt kuus kuud koomas, nüüd ravitakse teda Šveitsis asuvas kodus.

74aastane Todt ja temast 23 aastat noorem Schumacher on vanad tuttavad. Todt oli Ferrari vormelimeeskonna juht, kui sakslane seal sõitis. Aastail 1996–2006 võitis ta Itaalia meeskonnas viis maailmameistritiitlit.

Todtilt küsiti arvamust ka kõigi aegade parima F1 sõitja kohta. Kui Hamilton peaks hooaja lõpuks maailmameistrivõistlused võitma, siis tõuseks ta tiitlite arvestuses Schumacherist mööda.

"Ma armastan Michaelit, kuid on võimatu öelda, kes on parim. Seal on Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna ja Michael. Võib vaid öelda, kes on oma ajastu parim," kirjeldas FIA boss oma nägemust. "Ma tean, et Lewis võib Michaeli rekordid üle sõita. Tal on Mercedesega selleks kõik võimalused. Ausalt öeldes poleks mul midagi selle vastu."

Prantslane meenutas 2000. aasta Suzuka etappi, kui Schumacher võitis MM-tiitli ja nad said aru, et nende elud on muutunud. "Me saavutasime kõik, mida tahtsime. Kas peale sellist õnnetust on sellel üldse tähtsust, kui Lewis on rohkem võitnud?"