Foto: Naughty Dog / Sony
Esport
20. juuli 2020, 10:42

LÕPP POMMITAMISELE! Kasutajad peavad nüüd ootama, et Metacriticus arvustust jätta

Videomängud muudavad inimesed emotsionaalseks. Vahel väljendatakse oma tundeid aga ääretult radikaalselt. Näiteks kostitatakse vihatud teoseid hävitavate arvustustega isegi siis, kui pole ise veel pruukinud mängule käsi külge panna.

Arvustuste koondhindeid postitaval veebilehel Metacritic viidi värskelt ellu uuendus, mis ei luba kasutajatel mängu selle ilmumispäeval arvustada. Selle asemel tuleb esmalt oodata 36 tundi, mis annaks neile (teoreetilise) võimaluse enne mänguga tutvuda. Nii pididki kasutajad ootama, enne kui said möödunud nädala reedel ilmunud „Ghost of Tsushimale“ hindeid jätta.

Säärase käiguga soovitakse ära hoida või vähemalt tunduvalt vähendada negatiivsete arvustuste tulva, mida hellitavalt ka pommitamiseks kutsutakse. Hiljutiseks näiteks on juunikuus ilmunud PlayStation 4 vastuoluline eksklusiivmäng „The Last of Us Part II“, mis vaid paari tunniga kriitikatormi alla sattus. 

Kuna tegemist on umbes 30 tunnise mänguga, võib julgelt öelda, et valdav enamus kujundas enda arvamuse varasema lekke ning internetis levivate väärarusaamade põhjal. Metacriticu sõnul polnud tegemist vaid ühest mängust ajendatud otsusega, idee eksisteeris juba kaua. 

Metacritic pole ainus platvorm, kes säärase pommitamise vastu võitleb. Varasemalt on sellega hädas olnud ka arvutimängude müügiga tegelev veebipood Steam.