Ballon d'Or ehk kuldne pall. Foto: Panoramic/Scanpix
Jalgpall
20. juuli 2020, 15:16

AMETLIK: Ballon d'Or'i võitjat tänavu ei selgu!

Ajakiri France Football teatas, et koroonaviiruse pandeemia põhjustatud mängupausi tõttu tänavu maailma parimale jalgpallurile mõeldud Ballon d'Or'i välja ei anta.

France Footballi toimetaja Pascal Ferre tõdes, et otsuse tingis eelkõige koroona levik, mille tõttu tänavust aastat varasematega võrrelda ei saa.

"Ballon d'Or'i võitja ei selgu esimest korda pärast 1956. aastat. 2020 auhinda välja ei jagata, sest pärast pikka arutelu leidsime, et see pole võimalik. Usume, et sellesse aastasse ei saa suhtuda kui normaalsesse," lausus Ferre.

Vaatamata pikale pausile mängiti siiski lõpuni Saksamaa ning eile läbi saanud Hispaania kõrgliigad, samamoodi toimitakse Itaalias ja Inglismaal, kus on jõutud viimaste kohtumisteni. Samas oli ka liigasid, mis otsustati eriolukorra ajal katkestada, neist märkimisväärsemad olid vast Prantsusmaa ja Hollandi meistrisarjad.

Ka Meistrite liiga mängitakse lõpuni, see toimub augustikuus Lissabonis pisut muudetud fomaadis.

Tänavusele maailma parima jalgpalluri auhinnale oli soosikuks Robert Lewandowski, kes on löönud käimasoleval hooajal 43 mänguga 51 väravat ning võitnud Müncheni Bayerniga nii Saksamaa meistriliiga kui ka karika.

Mullu võitis Ballon d'Or'i Lionel Messi.