Esapekka Lappi tõdeb, et M-Spordi seis on keeruline.Foto: AFP/Scanpix
WRC
20. juuli 2020, 16:29

M-Spordi rahaprobleemid teevad Lappi murelikuks: Rally Estonial pole mõtet meilt tippaegu oodata

M-Sporti rallimeeskonna piloodid Esapekka Lappi ja Teemu Suninen on keerulises olukorras. Tööandja rahakotis valitseb tühjus ja seetõttu pole soomlased viimastel kuudel WRC-masina rooli taga istunud. Esapekka Lappi kardab, et see mõjub halvasti ka tema Rally Estoniale sooritusele.

"Tiimis on praegu rahaga kitsas käes. See võis alati nii olla, kuid nüüd on see eriti esile tõusnud. Ralliprogrammi arendamine põhineb täielikult ettevõtlusel ja see on märtsi algusest alates pausil," nentis Esapekka Lappi portaalile rallit.fi.

M-Spordi meeskond ehitab ringraja- ja rallimasinaid, kuid koroonaviiruse pärast on võistlustegevus mitmeks kuuks katkenud ja meeskonna sissetulekud kadunud. "Nii ralli- kui ka ringrajasõidu osa on külmutatud. Kui miski ei liigu, siis pole ka rahavooge. See on tõenäoliselt peamine põhjus, mida me pole testinud," jätkas ta.

Kui Hyundai ja Toyota rallimeeskonna on viimastel nädalatel pidevalt testinud ja läbinud esimesed võistlused, siis M-Spordi Ford Fiestad ootavad garaažides paremaid aegu.

"Ausalt öeldes ma pole isegi küsinud, miks me ei sõida. Usun, et rahaga on kitsas käes," tõdes 29aastane soomlane. Autoralli meistrivõistluse jätkuvad septembri alguses Rally Estoniaga, kuid Lappi kardab, et nad pole vähese testimise pärast võistluse esimesel päeval konkurentsis.

"Väidan, et laupäeval pole mõtet meilt tippaegu oodata. Alguses kindlasti on otsimist, kuid muidugi üritame võimalikult ruttu kiiruse leida," sõnas ta. Lappi sõnul sooviks ta märgatavalt rohkem sõita, kuid on vaikselt olukorraga leppinud.