Sebastien Ogier 2019. aasta Türgi rallil.Foto: AFP/Scanpix
WRC
20. juuli 2020, 21:39

JÄRJEKORDNE TAGASILÖÖK? Türgi MM-ralli toimumine on ohus

Autoralli MM-sari jätkub septembri alguses Lõuna-Eestis toimuva Rally Estoniaga, millele peaks järgnema 24. septembril algav Türgi etapp. Portaali DirtFish andmetel pole võistluse toimumine kindel ja Marmarises toimuva võiduajamise täpne saatus selgub sellel nädalal.

DirtFishi andmetel selgub 24. kuni 27. septembrini kavandatud Türgi ralli saatus sellel nädalal. MM-etappi korraldada sooviv Belgia Ypresi ralli palus türklastel võistlus korraldada nädal varem, millega mahuksid ka nemad kalendrisse. Kuid hetkel on selgusetu, kas nad soovivad kuupäevi muuta või üleüldse rallikaravani võõrustada. Etapi korraldajad ei soovinud ka kommentaarte jagada.

"Sellest, mida teame, pole see seotud koroonaviirusega, vaid on rohkem seotud etapi toetamisega," ütles allikas portaalile. Türgi valitsuse tegi WRC-sarjaga kolmeaastase lepingu, mis lõppeb tänavu. Korraldajad pole WRC-promootoritega kontrahti pikendanud, mis võib selgitada nende leiget huvi.

Türgi ralli kodulehel pole siiani infot selle aasta võistluse kohta ja enamik teabest on seotud eelmise aastaga. Teisalt on etapi toimumiseni vähem kui kaks kuud.

Türgi ralli oli MM-kalendris aastail 2003-2006, samuti võõrustati sarja 2008. ja 2010. aastal. Kui etapp peaks tänavu ära jääma, siis on nende tõenäoliseks asendajaks Ypresi või Horvaatia ralli.

Lisaks septembri alguses toimuvale Rally Estoniale on kindel ka Saksamaa (15.-18. oktoober), Sardiinia (29. oktoober - 1. november) ja Jaapani (19.-22. november) toimumine..