Cristiano Ronaldo kaks väravat aitas meeskonna 2 : 1 võiduleFoto: Zumapress/Scanpix
Jalgpall
21. juuli 2020, 08:50

Juventus astus võiduga suure sammu tiitli suunas, Ronaldolt kaks rekordit

Itaalia jalgpalli kõrgliiga 34. vooru tippmängus alistas Torino Juventus 2 : 1 Rooma Lazio ja rebis ennast jälitajatest lahti. Võitjate mõlemad väravad lõi Portugali ründetuus Cristiano Ronaldo, kes kirjutas sellega enda nimele ka kaks rekordit.

Peale väravateta lõppenud esimest poolaega avas Cristiano Ronaldo 51. minutil mänguskoori. Mehe kauglöök tabas Lazio kaitsja Bastose kätt ja pärast videokohtunikega konsulteerimist määrati 11-meetri karistuslöök. Portugallane läks seda ka ise sooritama ja ei eksinud. Vaid kolm minutit hiljem oli tablool Torino klubi 2 : 0 eduseis.

Lazio keskkaitsja Luiz Felipe ränga eksimuse järel pääsesid Paolo Dybala ja Cristiano Ronaldo vastakuti vastaste väravavahiga. Argentina koondise ründaja lükkas palli isetult Ronaldole, kes sai selle tühja võrku koksata. Kuigi Lazio kapten Ciro Immobile lõi 83. minutilt penaltist ühe värava tagasi, siis rohkemaks pealinna klubil jaksu polnud ja Juventus kirjutas tabelisse juurde kolm väärtuslikku punkti.

Cristiano Ronaldo purustas ka kaks rekordit. Alates esmaspäevast on ta esimene mängija, kes on skoorinud vähemalt 50 väravat nii Inglismaa Premier League'is, Hispaania La Ligas ja Itaalia Serie A-s. Lisaks sellele on Ronaldo esimene mees pärast 1994/1995 hooaega, kes on Itaalias jõudnud 50 liigaväravani kõigest 61 kohtumisega.

"Rekordid on alati olulised, kuid kõige olulisem on see, kui meeskond võidab," kommenteeris päevakangelane pärast mängu telekanalile Sky Sport Italia. "Oleme fenomenaalne tiim ja täna taaskord tõestasime seda, kuid me tahame alati ka paremaks minna."

Ajalooline õhtu oli see ka Juventusele, sest nad skoorisid juba 11. liigamängu järjest vähemalt kaks väravat. Varem pole Itaalia hiid sellega hakkama saanud. Sisuliselt kindlustati eilse võiduga ka järjekordne meistritiitel, sest meeskonna lähimad jälitajad, Milano Inter ja Bergamo Atalanta, pidi 34. voorus leppima viigipunktiga. Neli vooru enne lõppu juhib Maurizio Sarri juhitav meeskond järgnevate ees kaheksa silmaga

 
Standings provided by SofaScore LiveScore