Siim-Markus Post (palliga)Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
21. juuli 2020, 15:21

Värske Eesti korvpallikoondislane vahetas koduklubi

Korvpalliklubi Pärnu Sadam andis sotsiaalmeedias teada, et viimased kolm hooaega klubis pallinud Siim-Markus Post jätkab karjääri TLÜ/Kalevi meeskonnas.

Enne Pärnu siirdumist mängis Post Rakvere Tarva särgis, 2015/16 hooajal esindas ta Audentest. Viimasel hooajal viskas tagamängija Eesti-Läti liigas keskmiselt 11 punkti ja andis 6,9 resultatiivset söötu.

Suure tõenäosusega teeb Siim-Markus Post lähiajal koondisedebüüdi, sest ta mahtus peatreener Jukka Toijala valikusse. "Kuna mõnedel mängijatel on probleeme tervisega, siis otsustasime mängudes Leedu, Läti ja Soome vastu kasutada 18 mängijat. Meie eesmärk on, et kõik neist saaksid ka mänguminutid kirja," kinnitas soomlane selle nädala alguses.

Post kinnitas Õhtulehele, et täielikult pole ta veel maha matnud ideed välismaale siirdumisest. "Augusti lõpuni on variant, et kui tuleb välismaalt midagi, siis liigun. Kui mitte, jään Eestisse," selgitas ta.

"Eks koroona segab välismaale liikumist. Klubidel pole eelarved paigad ja asi on ebakindel. Võib-olla ongi parem sel aastal jätkata Eestis, kus pole pärast jama ära tulemisega," sõnas Post.

Pärnu meeskond on juba leidnud Postile ka asendaja. Esmaspäeval teatati, et meeskonnaga liitub 2002 aastal sündinud noortekoondislane Kasper Suurorg. Möödunud hooajal mängis 197cm pikkune Suurorg G4S Noorteliigas, kus ta viskas keskmiselt 18,8 punkti, võttis 5,3 lauapalli ja andis 4,2 korvisöötu.