Zlatan Ibrahimovic.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
21. juuli 2020, 20:32

Inglismaa meistriliigasse tõusev ambitsioonikas klubi kaalub Ibrahimovici ja PSG staari palkamise vahel

Uueks hooajaks Inglismaa jalgpalli meistriliigasse tõusev Leeds United kavatseb kõrgeimas divisjonis hakkamasaamiseks muretseda uue ründaja: sihikul on nii Zlatan Ibrahimovic kui ka Edinson Cavani.

Eelkõige loodetakse, et enda juurde õnnestub meelitada just 33aastane Cavani, kellest äsja sai vabaagent. Seitsme aastaga Pariisi Saint-Germainis 200 väravat löönud uruguailane jäi Prantsusmaa meistriklubis viimasel hooajal selgelt vahetusmehe rolli ning otsib omale hetkel uut klubi.

Ibrahimovici ostmine oleks Leedsile aga keerulisem, sest rootslane on juba 38aastane ning kardetakse, et Inglismaa jalgpalliga kohanemine kujuneks talle raskeks.

"Proovisime teda jaanuaris endale soetada, aga ta otsustas [AC] Milani kasuks ning leping luhtus. Arvan, et nüüd on selleks liiga hilja, sest intensiivsus on Inglismaa jalgpallis teistsugune," lausus Leedsi omanik Andrea Radrizzani.

Samas on Ibrahimovic mänginud Inglismaal varem. Aastatel 2016 - 2017 pallis ta Manchester Unitedis ning lõi selle perioodi jooksul 53 mängus 29 väravat. Rootslane on tänavu Milani eest 16 kohtumisega saanud kirja kuus tabamust, ent uueks hooajaks tal leping puudub.

Seega nähakse suuremat potentsiaali Cavanis. "Lisaks tema mängukvaliteedile on ta füüsiliselt tugev ning suudaks siin kohaneda, kuid samas pole ma temast [Leedsi] treeneriga [Marcelo Bielsa] kunagi rääkinud," lisas Radrizzani.

Leeds on kindlustanud Inglismaa esiliiga võidu. Voor enne lõppu edestatakse West Bromwich Albionit kaheksa silmaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore