40 AASTAT HILJEM: Tallinna olümpiaregatil hõbemedali võitnud Nikolai Poljakov tunnistab, et olümpiatule kõrval seistes tekib meeldiv ärevus. Just sealsamas pandi tema kaela ka ajalooline medal.Foto: Tiina Kõrtsini
Olümpia
22. juuli 2020, 08:01

Esmaspäeval möödus 40 aastat Moskva olümpiamängude raames Tallinnas peetud purjeregati avamisest

Tallinna olümpiaregati hõbedamees Nikolai Poljakov on Eestile truu: „Tutvusin oma tulevase naise Mallega, armusin ja nii ma siia jäin.“ (1)

Purjetaja Nikolai Poljakov kolis mõned aastad enne Moskva olümpiamänge Tallinna, leidis siit armastuse, võitis siinsel olümpiaregatil hõbemedali ja tunneb tänase päevani uhkust, et on Eesti mees. Keel on suhtlustasandil suus, tõsi, ikka väikese aksendiga. Kogu Poljakovide perekond on jäänud kodumaale truuks. Kohtusime legendaarse purjetajaga samas paigas – Pirita jõe suudmes, olümpiatule kõrval –, kus 1980. aasta juulis pandi tema kaela karjääri tähtsaim medal.

Nikolai, mind polnud teie spordikarjääri kuldajal veel olemas. Nüüd püüdsin internetist otsida, mis mees te täpsemalt olete, aga ei leidnud ühtegi suuremat eestikeelset intervjuud. Kas eestlased on teid, olümpiamängude hõbedameest, ära unustanud?

Edasi lugemiseks: