Matvei Igonen kannab taas FC Flora särki.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
22. juuli 2020, 11:02

Meister tugevneb veelgi: Flora sõlmis lepingu Norrast lahkunud Matvei Igoneniga

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora andis teada, et klubiga on taas liitunud väravavaht Matvei Igonen, kellega sõlmiti leping 2021. aasta lõpuni.

Eelmise aasta suvest kuni hooaja lõpuni mängis Igonen Floras laenulepingu alusel, aidates Flora 12. meistritiitlini ning olles oluline lüli õnnestunud euromängudes. Igonen mängis Flora särgis Premium liigas 16 korral, millest ainult kuuel korral suutis vastasmeeskond palli ta selja taha toimetada.

Flora spordidirektor Norbert Hurt sõnas, et Flora on pidevalt jälginud Igoneni olukorda Lillestrømis ning teati täpselt, mis toimub.

„Siin tal läks hästi, sai korralikult mängida, tõusis A-koondise põhikooseisu kandidaadiks. Meie jaoks oli loogiline hoida Igonenile uks lahti, võimalusel tuua ta tagasi ja teha meeskond tugevamaks. Kuna tema leping Lillestrømis lõpetati poolte kokkuleppel ennetähtaegselt, oli meie võimalus ta Florasse kutsuda," selgitas Hurt.

Igonen liitus oma eelmise klubiga, nüüdseks Norra esiliigas mängiva Lillestrøm SK-ga 2018. aasta esimestel päevadel. Head vormi näidanud Igonen kuulus esmalt ka algrivistusse. Pärast vigastuspause jäi talle peamiselt aga varuväravavahi roll.

Matvei Igonen on lisaks FC Florale tulnud Eesti meistriks ka FC Infoneti ridades 2016. aastal, olles siis vaid 19-aastane. Aasta hiljem võitis ta FC Infonetiga Eesti karika ning Superkarika. Lisaks on ta ka figureerinud A-koondise nimekirjas, kus kaitsnud rahvuskoondise väravat kolmel korral.

FC Flora eest saab Igonen mängida alates 28. juulist.