Foto: Reuters/Scanpix
Sisuturundus
22. juuli 2020, 11:57

Ka Eestis on nüüd võimalik soetada populaarseid Elton Johni meenemünte

Paari nädala eest teavitasid rahvusvahelised meediakanalid muusikasõpradest mündihuvilisi Elton Johni elutööle pühendatud müntide emiteerimisest. Nüüdsest on võimalus Elton Johni meenemünte osta Aurea Regina Mündipoe kauplusest aadressil Vana-Viru tn 5 ja e-poest www.aurearegina.ee.

Sir Elton John on pakkunud muusikaelamusi enam kui 50 aastat. Armastatud briti muusiku lavakarjääri tipphetkede jäädvustamiseks emiteeriti 6. juulil 2020. aastal Ühendkuningriigi rahapajas The Royal Mint mündikollektsiooni “Muusika legendid -  Eltion John” kuld- ja hõbemünte.

Popmuusika on olnud Ühendkuningriigi viimaste aastakümnete edukaim ekspordiartikkel, mõjutades inimesi ja kultuure kogu maailmas.

The Royal Mint rahapaja 2020. aastast ilmuv mündikollektsioon on pühendatud riigi legendaarsetele muusikutele. Sarja esikmünt oli pühendatud briti rokkbändile Queen. Ükski selline kollektsioonil poleks täiuslik ilma Elton Johnita – superstaar, kes on juba rohkem kui pool sajandit fänne rõõmustanud.

Bradley Morgan Johnson on mündi kujunduses kasutanud muusiku lavakarjääri ikoonilisi elemente: õlgkübar, kikilips ja ümmargused prillid, mis meenutavad kahte nooti. Vastavalt kehtivatele reeglitele ei tohi Ühendkuningriigis emiteeritud müntidel kujutada ühtki elavat isikut peale kuninganna.

Need mälestusmündid on fännide jaoks suurepäraseks võimaluseks sellele uskumatule kunstnikule austust avaldada.

„Sellisel moel tunnustamine on tõesti suur au. Minu karjääris on paljude aastate jooksul aset leidnud mitmeid tähelepanuväärseid sündmusi ja see on veel üks oluline verstapost sel teekonnal," sõnas Elton John mündi esitlusel.

Vaata veel SIIT!