Jari-Matti Latvala.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
22. juuli 2020, 16:17

Soome ralliäss jääb Rally Estonialt kõrvale: sain sellest liiga hilja teada

Soome ralliäss Jari-Matti Latvala tõdes kahetsusega, et ta peab tänavuse Rally Estonia vahele jätma.

35aastane piloot, kes lööb sel hooajal MM-sarjas kaasa erasõitjana, sõites Toyota Yarisega, oleks küll tahtnud Lõuna-Eesti teedele kihutama tulla, ent paraku jõudis talle informatsioon siinsest rallist liiga hilja. 

"Uudis Eestist tuli mulle liiga hilja. Olin juba otsuse langetanud ning seda polnud mul võimalik finantsiliselt muuta. Mõtlesin pidevalt Soome ja Walesi rallidele. Ent kui need tühistati, oli mulle selge, et pean hooajale joone alla tõmbama," selgitas Latvala portaalile Rallit.fi, et erasõitjana sarjas kaasa löömine on kallis lõbu.

Soomlane on varasemalt Eestis kihutamas käinud ning oleks võimalusel meeleldi ka sel korral lõunanaabrite juurde tulnud. "See on huvitav etapp. Olen mõned korrad Otepääl sõitnud Historic-klassis, kuid mitte kunagi WRC masinaga. Teed on head, ent mitte päris sellised, nagu Soomes," lausus Latvala.

Võidule poleks kogenud piloot siiski hakanud konkureerima, ta peab etapi kindlaks favoriidiks valitsevat maailmameistrit Ott Tänakut.

"Kui olukorda realistlikult hinnata, siis pole Ott Tänaku vastu seal suurt midagi teha. Ta on neil teedel sõitnud ning saab seal masinat testida. See pole Soomes testisõitude tegemisega sarnane," lisas Latvala.

Rally Estonia toimub 4. - 6. septembrini.