Sky Brown on osalenud ka Tallinnas toimuval Simple Sessionil.Foto: Erki Parnaku
Spordivaria
23. juuli 2020, 10:48

VIDEO | 12aastane supertalent pääses napilt surmasuust: „Nägin oma nutvat ema ja tundsin end seetõttu halvasti.“

12aastane Briti rulatalent Sky Brown kukkus mai lõpus Californias toimunud treeningul nii õnnetult ja jõhkralt, et võitles hiljem haiglas elu eest. 

Allolevast videost on näha, kuidas Brown kaotab mitme meetri kõrgusel õhus jalge alt rula, mis päädib pea ees kõvale pinnasele prantsatamisega. Maandumist video ei näita, kuid isa Stewart nägi seda kõike pealt. Sky ise ei mäleta peaaegu midagi. 

Tokyo olümpiamängudele pürgiv rulataja murdis õnnetuses koljuluu, vasaku käe ja randme. Ta toimetati sündmuskohalt haiglasse helikopteriga ja on tänaseks juba paranenud. 

„Kui ta haiglasse jõudis, kartsid kõik tema elu pärast,“ sõnas isa Stewart juunis.„See oli tema kõige õõvastavam kukkumine. On õnn, et ta ellu jäi. Sky on positiivne ja tugev, tema positiivsus lausa šokeerib haiglatöötajaid.“

Nüüd meenutas õnnetusele järgnenud päevi ka Brown ise. „Mäletan, et ärkasin haiglas,“ rääkis ta esimeses õnnetusejärgses intervjuus Telegraphile. „Mu juurde lubati korraga vaid üks perekonnaliige. Olen üsna kindel, et nägin esimesena oma nutvat ema. Tundsin end seetõttu väga halvasti. Nad kartsid mu pärast. Ma ei tahtnud, et nad kardaksid.“

Sky Brown on osalenud ka Tallinnas toimuval Simple Sessionil. Foto: Erki Parnaku