Oleksandr Safronovi mängud FCI Levadia rohelises vormis on mängitud.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
23. juuli 2020, 14:37

U20 maailmameister lahkus Levadiast

Tallinna FCI Levadia jalgpalliklubi annab teada, et lõpetas Ukraina kõrgliigaklubi Dnipropetrovski Dnipro-1 soovil ennetähtaegselt 21-aastase keskkaitsja Oleksandr Safronovi laenulepingu ning mängija sõitis tagasi kodumaale. Algselt sõlmiti eelmisel suvel Ukraina noortekoondisega U20 maailmameistriks tulnud Safronovi rendileping kuni käimasoleva jalgpallihooaja lõpuni.

FCI Levadia spordidirektori Sergei Pareiko sõnul sai aastase laenulepingu varasema lõpetamise juures otsustavaks Safronovi võimalus jõuda SK Dnipro-1 esindusmeeskonda.

“SK Dnipro-1 avaldas soovi rendileping lõpetada, kuna klubi alustab ettevalmistust Ukraina kõrgliiga uueks hooajaks ning peatreener soovib Safronovit treeningutel näha ning seeläbi võib tal avaneda võimalus jõuda klubi esindusmeeskonda. Otsustasime, et lubame tal lahkuda ja oma võimalusest kinni haarata. Täname Oleksandrit FCI Levadia esindusmeeskonna heaks tehtu eest ning soovime talle palju edu edasiseks,” ütles Pareiko.

Oleksandr Safronov avaldas FCI Levadiale tänu võimaluse eest end Eestis proovile panna ja Premium liigas mängida.

“Võtan Eestist kaasa väga head mälestused – tore meeskond, tore klubi, tore maa! Meie meeskonna jaoks on hooaeg kulgenud raskelt – koroonapandeemiast tingitud paus avaldas oma mõju ning saavutatud tulemused polnud need, mida soovisime. Hoian meeskonnale pöialt ja loodan, et hooaja teine pool läheb paremini ning klubi suudab püstitatud eesmärgid täita. Omalt poolt võitlen SK Dnipro-1 esindusmeeskonda pääsemise nimel,” sõnas Safronov.

Premium liigas osales Safronov kaheksas mängus ning lõi kaks väravat.