Rauno Nurger (palliga) mängis viimasel kahel hooajal Hispaanias Esiliigas.Foto: Martin Ahven
Korvpall
23. juuli 2020, 16:47

Kalev/Cramoga liitunud Rauno Nurger: VTB Ühisliiga on minu jaoks samm üles

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond avaldas algava hooaja koosseisust esimese mängija, kelleks on Eesti koondise 26aastane keskmängija Rauno Nurger.

Keilast pärit 208 cm pikkune mängumees pallis Eesti meistriliigas viimati hooajal 2012–13, kui esindas Rapla meeskonda. Seejärel siirdus ta viieks aastaks USAsse, esmalt Sunrise Christian Academy keskkooli ja siis neljaks hooajaks Wichita State'i ülikooli. Seal pallis ta teiste hulgas koos hiljutise NBA meistri Fred VanVleeti ja samuti NBA platsidele jõudnud Ron Bakeri ja Landry Shamet'ga.

Pärast ülikooli on ta mänginud kaks hooaega Hispaania esiliigas, aasta Huescas ja viimati Breoganis. Koroonaviiruse tõttu katkestatud hooajal pääses Nurgeri platsile 24 kohtumises keskmiselt 19 minutit, mille jooksul viskas keskmiselt 7,2 punkti ja hankis 4 lauapalli.

„Kalev/Cramoga liitumise põhjuseid on mitmeid, alustades VTB Ühisliigast, mis on minu jaoks samm üles,“ sõnas Nurger klubi kodulehel. „Samas oli ka pakkumine parem kui välismaalt sain. Ma pole seitse aastat kodumaal pikemalt kui kaks kuud olnud ja usun, et pole paha nüüd üks aasta Eestimaal mängida. Peatreener [Roberts] Štelmahersiga ma veel rääkinud pole, aga ilmselt saab temaga suhelda sel nädalavahetusel, kui ta Eestisse tuleb. Arvan, et mängin Kalevis põhiliselt „number viie“ peal ja eks mänguminutid lähevad jagamisele trennides.“

Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask on samuti rahul. „Soovime ka sel aastal meeskonna komplekteerida võimalikult heal tasemel eestlastega. Hispaanias häid esitusi näidanud Nurgeri näol on tegemist tugeva mängijaga, kes toob meeskonda värsket verd,“ sõnas ta.