Mike Tyson.Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
23. juuli 2020, 20:46

AMETLIK: Mike Tyson astub septembris poksiringi

54aastane poksilegend Mike Tyson naaseb ringi 12. septembril, kui läheb vastamisi Roy Jones Jr.-ga.

Endine raskekaalu maailmameister ja temast kolm aastat noorem Jones kohtuvad 12. septembri Los Angeles. Võideldakse kaheksa ringi, peakaitsmeid ei kanta, kuid samas on nende kindad tavapärasest veidi suuremad.

Mike Tyson poksis viimati 2005. aastal, kui kaotas iirlasele Kevin McBride'le. Jonesi viimasest matšist on möödas kaks aastat, kui ta alistas Scott Sigmoni.

"Olen üritanud pensionipõlve nautida, aga inimesed ei lase mul seda teha," vahendas ESPN Jonesi sõnu. "Nad helistavad mulle, et Mike tahab tagasi tulla ja mina oleksin talle hea vastane. Elu on elu ja elad vaid korra. Kui tahad teada, kuidas mingi asi on, siis proovid selle ära."

Mike Tysoni sõnul võtab ta kohtumist väga tõsiselt. "Kõik teavad, et ma ei võta jalga gaasilt. See lihtsalt on nii, et oskan ainult ühte moodi võidelda," kommenteeris Tyson portaalile TMZ.

Jones Jr. on karjääri jooksul pidanud 75 matši, millest võitnud koguni 66. Tysoni saldo on 58 kohtumist ja 50 võitu.

Jones Jr. on suur Vladimir Putini austaja. 2015. aasta augustis külastas ta okupeeritud Krimmi, kohtus Sevastopolis Putiniga ning palus abi Venemaa kodakondsuse saamisel, mis talle ka anti.