Foto: Envato Elements
Sisuturundus
27. juuli 2020, 15:23

Kodukokad kiidavad: Olivia rapsiõli uus kork teeb kasutamise hoopis lihtsamaks!

Olivia on juba pikalt olnud eestimaalaste lemmik rapsiõli. Kuigi tegemist on rahva jaoks vana ja tuttava brändiga, siis värskuse tagamiseks tehti hiljuti läbi mõned muudatused: uut tüüpi kork ja uus etikett.

Kuidas suhtuvad sellesse aga aktiivsed kodukokad? On uuendused kasuks või igatsetakse ikka vana ja head varianti? Ning mis toitu kõige tihedamini Olivia rapsiõlist valmistatakse?

Maiu (33): esiti ei leidnud lemmikõli poeriiulilt üles!

Kui uurida, milline toiduaine on mul alati kodus, siis on selleks rapsiõli. Olen juba aastaid truu Olivia rapsiõlile ning korra kuu-kahe tagant pudeli või kaks poeriiulilt kahmanud. Viimane kord oma kodupoes šopates jäin sekundiks kimbatusse – kas minu lemmikõli polegi? Õnneks märkasin õige kiiresti, et see on veidi teistsuguse etiketiga, kuid täiesti äratuntav.

Selgus, et igale tootele on loodud oma värv: roheline salatisse ja küpsetamiseks sobivale rapsiõlile, pruunikas küpsetamiseks ja frittimiseks mõeldud rapsiõlile, oranžikas fritüüriõlile ning lillakas päevalilleõlile. Lihtne ja mugav viis ära tunda enda jaoks sobivat.

Mina haarasin just rohelise, sest kasutan rapsiõli peamiselt salati tegemisel ja küpsetamisel. Olivia on olnud aastaid minu valik, sest eelistan alati kodumaist – õlis kasutatav raps on kasvanud Eesti põldudel ning sellest johtuvalt meeldivalt tervislik.

Kodus kotlette valmistama hakates selgus veel üks tore tõsiasi. Nimelt on õlipudeli korki uuendatud, nii et nüüd on selle kasutamine muutunud tunduvalt mugavaks. Asjatundjad on kujundanud korgi niiviisi, et sellega saab lihtsasti reguleerida õlijoa suurust. Nii ei juhtu, et kogemata satub pannile liiga palju õli.

Jana (41): rapsiõli meeldib oliiviõlist rohkem

Vahepeal kasutasin aastaid oliiviõli, kuid hiljuti olen taas rapsiõli peale üle läinud. Nii minu kui abikaasa hinnangul on maitse kuidagi rikkalikum.

Kasutan rapsiõli peamiselt praadimiseks, seega valisin poes rohelise etiketiga variandi. Olivia rapsiõlis praadides saavad liha, kotletid, aga ka köögiviljad mõnusalt pehmeks ja säilib hea mekk. Meie kaheteistkümne aastane tütar on aga viimase aja kodukooli ajastul õppinud ise pannkooke tegema ning kasutab selleks Olivia õli. Kuna laps võib kogemata pool pudelit õli pannile kallata, siis on mul hea meel, et korgisüsteemi muudeti. Avaus on täpselt selline, et sealt ei lahma pannile liiga palju õli.

Reili (28): rapsiõli sobib hästi salati ja risoto sisse!

Tean, et mõned kahtlevad, kas rapsiõli ikka sobib salati sisse… kust tuleb selline väärarvamus? Minu meelest on rapsiõliga salatid hoopis maitsvamad!

Meie pere sellesuvine lemmiksalat (mida vähemalt korra nädalas teen) koosneb järgnevast: tomatid, kurgid, paprika, lehtsalat, kananagitsad, brie juust ning loomulikult segada soola ja Olivia rapsiõliga. Kuna suvi on täis grillipidusid, saab liha ja kartulit nii palju mugida. Et keha veidi turgutada, on hea vahepeal õhtusöögiks hoopis salatit süüa.

Veel kasutan rapsiõli risoto valmistamisel. Originaalretseptis peaks sibulat kuumutama või sees, kuid olen tihti läinud kergema vastupanu teed ning valinud hoopis rapsiõli. Kui võid pole alati kodus, siis toiduõli on kindlasti. Ma ei ütleks, et tulemus originaalile eriti alla jääks. Proovige ka!

Uuenenud etiketi ja korgiga Olivia rapsiõli leiab supermarketitest.