Kregor HermetFoto: Aldo Luud
Korvpall
24. juuli 2020, 12:44

Kregor Hermet liitub BC Kalev/Cramoga!

Korvpalliklubi BC Kalev/Cramo palkas rahvusmeeskonna suure ääre Kregor Hermet. 

23-aastane ja 204 cm pikkune Hermet on Audentese Spordiklubi kasvandik, kes tegi Eesti meistriliigas debüüdi 18-aastasena 2015/16 hooajal Audentese SG/Noortekoondise särgis. Kohe esimesel aastal kerkis noormees korralikult pildile, kui 29 kohtumisega kogus keskmiselt 24,7 minutit, 11,6 punkti ja 4,9 lauapalli. 

Järgmise aasta septembris lahkus Hermet piiri taha, kui allkirjastas lepingu Hispaania esiliigameeskonnaga Forca Lleida. Esialgu põhilised minutid klubi duubelrivistuses pallinud Hermet pikendas kevadel hispaanlastega lepingut ja tõusis teisel hooajal ka esiliigas mängivas põhitiimis suuremasse rolli. Hooajal 2017/18 ehk 20-aastasena olid tema keskmised näitajad Hispaania tugevuselt teisel liigatasemel 32 kohtumisega 16,8 minutit, 5,1 punkti ja 3 lauapalli. 

Seejärel läksid Hermetil aga teed Forca Lleidaga lahku ja selleks ajaks juba ka koondiseringi kutsutud mängumees naasis kodumaale ja tõmbas Paf Eesti-Läti korvpalliliigas selga Tartu Ülikooli särgi. Koheselt Tartu üheks liidriks kerkinud Hermet jätkas Tartus ka teist aastat ning koroonaviirusest tingitud hooaja katkestamise hetkel oli ta 22 matšiga kogunud keskmiselt 30,2 minutit, 16,8 punkti ja 5,5 lauapalli. Tolle punktisummaga hoidis ta liiga resultatiivsemate mängijate pingereas 5. positsiooni.

Hermet on viimastel aastatel tõusnud ka kindlaks Eesti rahvuskoondise meheks ning veebruaris peetud EM-valikmängudes Põhja-Makedoonia ja Itaalia vastu tõi ta vastavalt 16 ja 10 minutiga 8 ja 2 punkti. Tänavusel suvel on hea viskega suur äär löönud kaasa korvpallikodu tegevustes ja valmistub väljakule jooksma Balti keti karikaturniiril Läti ja Leedu koondiste vastu.

„Kalev/Cramo ja VTB Ühisliiga on minu jaoks samm edasi. Kohe, kui nad huvi üles näitasid, tundus see mulle õige aeg ja sobiv hetk, et ennast proovile panna. Nii kõvade klubidega pole ma kindlasti mänginud (kui VTB Ühisliigas on). See on Euroopas kindlasti väga arvestatav liiga, kus osaleb ka Euroliiga klubisid. Saab olema kõva proovikivi, et näha, kui kiiresti mehed seal liiguvad ja kui kõrgele hüppavad. Mul isiklikult pole siiani ka Eesti meeste korvpalli meistrivõistlustelt ühtegi medalit õnnestunud võita. Selles plaanis pole mul samuti lisamotivatsiooni vaja. Tahaks tunda, mis tunne on finaalis mängida ja võita,“ Kregor Hermet.