Tommi Mäkinen.Foto: Martin Ahven
WRC
25. juuli 2020, 11:13

Mäkinen kardab, et tänavune MM-sari muutub ebaausaks

Tänavune ralli MM-sari pandi pärast Mehhiko etappi pausile ning jätkub septembri alguses Rally Estoniaga. Võimalik, et kalendrisse lisatakse ka Belgia etapp, mis teeks pahameelt Tommi Mäkinenile.

Tõsi, praeguse seisuga on sügisel kavas Eesti, Türgi, Saksamaa, Itaalia ja Jaapani rallid, kuid Belgia on n-ö varus. Kui koroonaviirus peaks veel mõne võistluse ära jätma, siis proovitakse see asendada kas Belgia või Horvaatiaga.

Toyota boss Tommi Mäkinen tõdes DirtFishile antud intervjuus, et kui lisaks Eestile peaks kalendrisse sattuma ka Belgia, siis kisub asi ebaausaks. Miks? Sest tema arvates tekiks liiga suur eelis Hyundai meestele Ott Tänakule ja belglasele Thierry Neuville'ile, kes mõlemad saaks kihutada väga tuttavatel teedel. Ta tahaks kalendris näha Horvaatiat, mis oleks kõigi jaoks uus.

„Horvaatiast ei tea keegi eriti midagi ja minu silmis oleks seal sõitmine ausam,“ ütles soomlane. „Näiteks on meil kalendris juba Rally Estonia, mis on ühe mehe koduralli ja teistel pole seal sarnast kogemust. Kui Belgia peaks samuti lisanduma, siis on meil kaks võistlust, mis toimuvad otseselt Hyundai meeste territooriumil.“ Neuville on Iperi rallil kihutanud kuus korda.

Mäkinen lisas, et tema teada on Horvaatia valmis ükskõik millal MM-etappi korraldama, sest nad ei aja taga täpseid kuupäevasid.

Praegu on kahtluse alla sattunud Türgi ja Jaapani võistluste toimumine. Türgi puhul võib saatuslikuks saada logistika, Jaapanis on aga probleeme koroonaviiruse ohjeldamisega.