Dani Sordo stiilinäide Türgi rallil.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
26. juuli 2020, 13:23

Noorele kolleegile alla jäänud Hyundai ralliäss: olin nii aeglane, et võinuksin keset katset kohvipausi teha

Üle pika aja taas autoga kihutada saanud Dani Sordo jäi Roomas RallyStarsi võistlusel alla mullusele WRC2-sarja tšempionile Pierre-Louis Loubet'le, kes Eestis esmakordselt MM-sarjas kaasa lööb.

Tõsi, kuigi 23aastase prantslase debüüt uue masinaga oli muljetavaldav, tuleb arvesse võtta, et Sordo jaoks oli tegu pelgalt testimisega ning seetõttu ei maksa allajäämist nooremale kolleegile kuigi tõsiselt võtta.

"Võtsin seda kui testi, ralli tuleb Saksamaal. Jäin ühe katse ajal pooleks minutiks seisma, et auto uuesti käivitada ning olin mõnes kohas aeglane. Võinuksin võtta ka kohvipausi. Meil on erinevad strateegiad. Tema tahtis näha, kuidas on Dani Sordoga koos sõita, mulle aga oli olulisem auto testimine."

"Kokkuvõttes oli mul tore päev. Üle pika aja taas autos olla oli küll pisut imelik, kuid nautisin katseid. Paaris kohas meenutas see Korsikat ning teistes kohtades oli see kui Monte Carlo. Mulle meeldisid teed, ent need polnud kerged. Tulin siia selleks, et kilomeetreid koguda," vahendas Sordo sõnu portaal DirtFish.
 

Ka Loubet võis päevaga rahule jääda, samuti tõestas ta, et üleminek WRC masinale ei pruugigi niivõrd keeruliselt minna.

"Kui seda aega nägin, sain aru, millise vahe pean tagasi tegema. Kuid kui aus olla, siis olin väga õnnelik alguse üle. Homme peame kiiremad olema. Tunnen end selles autos mugavamalt kui R5-masinas. Kõik on kiirem ja tuleb olla keskendunum ning aega ei saa raisata," kirjeldas Loubet uut sõidukit.