Valentino Rossi.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
26. juuli 2020, 17:40

Motolegend Valentino Rossi lõpetas poodiumipõua ja nihutas rekordit

MotoGP elav legend, seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi (41) lõpetas täna Andaluusia GP 3. kohaga enam kui aastapikkuse poodiumipõua.

Viimati jõudis ta autasustamisele eelmise aasta aprillis Austinis ehk 17 võidusõitu tagasi. "Mul on väga hea meel olla tagasi poodiumil. See pole päris võrreldav võiduga, kuid on väga sarnane," vahendab itaallase sõnu La Gazzetta dello Sport.

Yamahaga kihutav Rossi lisas: "Igatsesin poodiumit. Viimasest korrast on tõesti palju möödas. Meil oli selja taga frustreeriv nädalavahetus (ta katkestas hooaja avaetapi – M. T.) ja negatiivne hooaeg (Rossi lõpetas eelmise aasta 7. kohaga, mis oli alates 2012. aastast tema kõige kehvem tulemus – M. T.), kus mind tabasid pidevalt samad probleemid, mida ma ei suutnud lahendada. Sel nädalavahetusel hakkasime teisiti töötama ja olen selle üle õnnelik, sest tegime tiimiga head tööd."

See oli tema MotoGP karjääri 199. poodiumikoht, mis on sarjas ülekaalukalt parim näitaja. Järgneb hispaanlane Jorge Lorenzo 114ga, kuid tema ei ole enam aktiivne sõitja. 

Teist etappi järjest noppis võidu prantslane Fabio Quartararo (Yamaha), kelle järel saavutas teise järjestikuse teise koha hispaanlane Maverick Vinales (Yamaha). 

Tänase võidusõidu tulemused: