Siim-Markus Post pildil vasakul number 25.Foto: Hannes Dreimanis
Korvpall
26. juuli 2020, 22:22

Debütant Post: kindlasti oli kergem mängida kui olnuks Leedu vastu

Eesti meeste korvpallikoondis alistas täna Saku suurhallis Balti keti karika teises mängus 84 : 67 Läti ja võitis kogu turniiri. A-koondise debüüdi teinud mängujuht Siim-Markus Post panustas võitu viie punkti kuue korvisöödu ja kolme lauapalliga.

"Esimese korra kohta täitsa okei, alati saab paremaks," sõnas Post pärast mängu. "Mina peaksin aitama koondist sellega, et leian vabad mehed ja nemad peavad kotti panema."

Posti olekust ja mängust oli näha, et mees ei põdenud uut olukorda. Ta märkis, et abiks oli seegi, et paljud vastased olid talle Eesti-Läti liigast tuttavad. "Kindlasti oli kergem mängida kui olnuks Leedu vastu. Esiteks polnud väga suurt survet, teiseks teadsin mehi. Debüüt on kõva, aga kõige tähtsam, et tuli võit ja turniirivõit!"

Eesti läks kohtumist 7 : 0 juhtima ega andnud kordagi eduseisu käest. "Minu arust kontrollisime esimesest minutist peale. Korraks [teisel veerandajal] võib-olla oli jah väike mõõn, meie ei saanud sisse, aga kaitses oli väga hea. Pärast panime kotti ja sealt vahe jälle kasvas.

Meie oleme kindlasti rohkem koos treeninud ja mängisime nagu ühtne meeskond. Loodame järgmine aasta siis korrata," lausus Post.