Lewis Hamilton.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
28. juuli 2020, 08:49

Lewis Hamilton mässis end koroonaviiruse ja Bill Gatesi teemalise vandenõu skandaali

Kuuekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton ajas paljud fännid marru, kui jagas Instagramis koroonaviiruse vaktsiiniga seotud vandenõuteooria hõngulist videot. Ta kustutas postituse 13 tundi hiljem ja avaldas selgitavad postituse, vahendab BBC.

Lugu algas sellest, kui Hamilton jagas oma 18 miljonile jälgijale videokatkendit Bill Gatesiga tehtud intervjuust, kus viimane kõneleb koroonaviiruse vaktsiini arengutest.

Gates väljendab usutluses muret vaktsiini kõrvalmõjude üle, lisaks lükkab ta ümber kuulujutud nagu oleks vaktsineerimine viis inimeste kiibistamiseks. Ent Hamilton ei jaganud pelgalt intervjuud, vaid levitas (repost) kasutaja Kingbach tehtud postitust, mis hõlmas käsitsi lisatud inglisekeelset kommentaari koos naerva emoji'ga "mäletan, kui ma esimest korda valetasin".   

Teisisõnu, säärane kommentaar viitab nagu ajaks Bill Gates tolles videos kägu. Hamilton langes postituse järel Twitteris ja mujal sotsiaalmeedias kriitikalaviini alla, mistõttu kustutas ta postituse 13 tundi hiljem ja avaldas selgitava teksti, sest talle tundus, et tema mõtteid on valesti tõlgendatud.

"Esiteks, ma ei märganud videole külge poogitud kommentaari, mis on täielikult minu viga," kirjutas vormelistaar. "Austan väga Bill Gatesi tööd heategevusvaldkonnas.

Samuti tahan teha selgeks, et ma pole vaktsiinivastane ega kahtle, et see on koroonaviiruse vastases võitluses oluline asi. Kuigi pärast video vaatamist tekkis mul tunne, et vaktsiini kõrvalmõjude kohta ja rahastamise kohta on palju teadmatust. Ma ei pruugi alati oma postitusi korrektselt teha, olen kõigest inimene, aga õpin jooksvalt. Saadan teile positiivsust."

Kuvatõmmised Lewis Hamilton Instagrami story'st.

Bill Gates on koroonaviiruse pandeemia ajal jäänud vandenõuteoreetikute hambusse eelkõige vaktsiiniuuringute rahastamise ja oma pandeemiale eelnenud väljaütlemiste tõttu.

Levivad tõestamata väited, et Gates ja tema abikaasa Melinda lõid koroonaviiruse, et teenida vaktsiiniga raha ja paigaldada inimestesse mikrokiipe.