Jaak Aab.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
28. juuli 2020, 15:47

SAAGA LÕPP? Aab andis Maarjamäe jalgpallihalli detailplaneeringule heakskiidu

Riigihalduse minister Jaak Aab andis heakskiidu Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali vahetusse lähedusse planeeritava jalgpalli sisehalli detailplaneeringuga jätkamisele, leides, et planeeringu koostamine pole kellegi õigusi rikkunud.

Sisehalli rajamise vastu kinnistule Tuulenurga 1 olid muu hulgas justiitsministeerium, kommunismiohvrite memoriaali autorid, kohalikud elanikud ja ka näiteks Memento ning metsavendade liit, kirjutab ERRi uudisportaal.

"Järelevalve teostaja (riigihalduse minister – toim.) hinnangul on kohalik omavalitsus täitnud talle seadusega antud kaalutlus- ja selgitamiskoustust ning toonud välja piisavad põhjendused just sellise planeeringulahenduse eelistamiseks," seisab Aabi kirjas.

Samas ilmneb, et kui memoriaali arhitektuurikonkurss välja kuulutati, teavitati kõiki osapooli jalgpalli sisehalli planeeringust ning see oli algatatud 2014. aastal, kuid memoriaali hakati planeerima aasta hiljem.

"Jääb arusaamatuks, miks memoriaali kavandamisel on ignoreeritud käimasolevat menetlust ning võetud seisukoht planeeringulahenduse sobimatuse osas, selle asemel, et memoriaali lahenduse väljatöötamisel koostatava detailplaneeringuga arvestada," kirjutab Aab.

Refereeritud artikli täistekst ERRi portaalis.