Tony WrotenFoto: Martin Ahven
Korvpall
28. juuli 2020, 21:24

Ekskalevlane Tony Wroten: Euroopas on keerulisem mängida kui NBA-s

Endine Memphis Grizzliese, Philadelphia 76ersi ja Kalev/Cramo korvpallur Tony Wroteni sõnul on Euroopas märgatavalt keerulisem mängida, kui NBA-s.

27aastane Tony Wroten siirdus ookeani tagant Euroopasse mängima 2019. aasta alguses, kui ta mehitas Kalev/Cramo tagaliini. Pärast seda on ta pallinud Wloclaweki Anwilis ja Badalona Joventudis. Wroten on seisukohal, et kuigi NBA-s on paremad mängumehed, siis Euroopas on märgatavalt raskem mängida.

"Luka Doncic ütleks seda teile ja ütlen ka mina - siinpool ookeani on keerulisem kui NBA-s. Seda öeldes ma ei pea silmas mängijaid, sest NBA korvpallurid on parimatest parimad," ütles Wroten, kes jõudis NBA-s platsile 151 kohtumises.

Mehe sõnul teeb Euroopa korvpalli keeruliseks mitmekesisus. Kui teisel pool ookeani panustatakse väga palju kolmepunktivisetele, siis Euroopas peab oskama kõike. Tema sõnul mängitakse kaitses meeskondlikult ja rünnakul saab vastaseid selg ees ette võtta, lisaks erinevad siinsed reeglid. Näiteks tohib palli korvi kohalt minema pühkida.

"Ma sain seda nüüd aru, et kui ma tagasi NBA-sse jõuan, siis olen kümme korda parem korvpallur kui seal mängides. Tunnen, et olen selleks rohkem valmis ja parem mängumees. Tunnen ennast nüüd ebamugavas olukorras mugavalt ja suudan kohaneda," jätkas ta.

Mehe väitel aitas ta kasvamisele kaasa ka väljaspool väljakut toimunu. Wroteni sõnul elas ta Ühendriikides koos sõpradega, kes käisid kõigil ta mängudel. Kõik muutus Euroopasse kolides.

"Läksin esmakordselt üksinda teise riiki, kus oli erinev kultuur ja toit," kirjeldas Wroten mugavustsoonist väljumist. "Ma polnud enam pereringis, mängudel polnud enam sõpru ja sõin toitu, mida muidu ei söönud."

Wroten viskas 2014/15 hooajal NBA-s keskmiselt 16,9 punkti ja andis 5,2 söötu. Kuid mehe lubavale karjäärile tõmbasid pidurit põlvevigastused. Alates 2016. aastast pallis ta NBA G-liigas, kuniks ta otsustas 2019. aastal Euroopas ja Kalev/Cramos õnne proovida.