Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
5. jaanuar 2001, 00:00

Sydney dopingumees Reinholds võistleb Eestis

Positiivse dopinguproovi tõttu olümpia 7. koha loovutanud Läti sõudja Andris Reinholds osaleb 13. jaanuaril Tallinna ergomeetrivõistlusel, vastasteks kahepaadi olümpiakuld sloveen Iztok Cop, paljude suurvõistluste medalimees tšehh Vaclav Chalupa ja Eesti paremik eesotsas eksmaailmameister Jüri Jaansoniga.

“Rahvusvaheline Sõudeliit FISA pole Reinholdsile võistluskeeldu määranud, miks ei võiks me teda kutsuda,” arutles Eesti Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults, kelle andmeil on Läti kolleegid saatnud FISA-le kilode viisi atleedi süütuse eest võitlevaid dokumente. “Reinholds lubaski tulla.”

“Saime FISA-lt sügisel ametliku teate, et Reinholdsi proovist on leitud keelatud hormooni jälgi ja olümpiatulemus tühistatakse,” rääkis Läti Sõudeliidu peasekretär Juris Steiners eile SL Õhtulehele. “Võistluskeelu määramise eel peab sportlasel olema õigus selgitustele ning me tegimegi apellatsiooni. Viitasime tõsiasjale, et Stockholmi ja Moskva dopingulaborid hindasid proovi puhtaks. Poolteise kuu jooksul pole FISA-lt vastust tulnud.”

Steinersi hinnangul pole Reinholdsil põhjust eestlaste kutset tagasi lükata. “Andris valmistub uueks hooajaks täie tõsidusega,” teadis peasekretär. “Tema ja koondise tohtrid on süütuses täiesti veendunud ja kavatsevad võimaliku võistluskeelu kohtus vaidlustada.”

Läti ajakirjandus ja spordiüldsus jaguneb Steinersi hinnangul umbes pooleks: ühed on Reinholdsi ebaaususes pettunud, teised leiavad, et tema kui ohvri süütus tuleb võimalikult kiiresti tõestada. “Aga meil pole selliste asjade ajamises pisimatki kogemust, “ ütles Steiners.