Anett Kontaveit.Foto: Merilin Ulm
Tennis
29. juuli 2020, 15:44

Kontaveit pärast võimsat võitu: olen rahul, teadsin, et olin väga palju treeninud ja vaeva näinud (1)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) alistas Tondi tennisekeskuses toimuval Merko Cupi Eesti-Läti tennise maavõistlusel kindlalt lõunanaabrite teise numbri Anastasija Sevastova (WTA 43.). Tulemusega 6 : 1, 6 : 2 lõppenud matši järel oli eestlanna eelkõige õnnelik, et koroonapausi ajal tehtud töö asja ette läks.

Vaid 54 minutit kestnud mängus ei jätnud 24aastane Kontaveit endast kuus aastat vanemale vastasele mingit võimalust

“Olen esitusega väga rahul, suutsin mängida stabiilselt ja agressiivselt lõpuni ning mul on hea meel, et suutsin pärast pikka pausi niimoodi alustada. Tean, et olen väga palju treeninud ja vaeva näinud, aga kunagi ei oska ette teada, kuidas see mängu üle kandub. Lõpetasin punkte ja liikusin väga hästi, agressiivne mäng toimis. Rasked trennid ja vaev on end ära tasunud," lausus Kontaveit matšijärgsel pressikonverentsil.

Ootusi eestlanna enne kohtumist endale ei pannud. Kui tänavu veebruaris oli Kontaveit saanud Sevastovast jagu Katari lahtistel, siis paar nädalat tagasi jõudis lätlanna poolfinaali Berliini näidisturniiril. Tema heast vormist andis tunnistust ka tõik, et selle aasta veebruaris oli ta suutnud alistada Serena Williamsi.

“Ma ei oodanud midagi. Muidugi tahan iga mängu võita, aga teadsin, et ta oli Berliinis väga hästi mänginud ja küllaltki lihtsalt tugevaid mängijaid võitnud, seega mul polnud ootusi. Kodupubliku ees oli väga hea tunne mängida, rahvas annab mulle väga palju energiat ja mul on hea meel, et nii palju inimesi vaatama oli tulnud,” selgitas Kontaveit.

Pika mängupausi järel oli eestlanna mõistagi pisut ärevil, ent õnneks jõudis ta matšiga kiiresti kohaneda.

“Tundsin alguses küll, et olin ärevil, aga õnneks sain esimese seti keskel sellest üle, kuid seesmiselt väga korralikult. Mulle üldiselt sobib mängida selliste vastaste vastu, kellega saan ise mängu kontrollida. Tal pole väga tugevad löögid, mis mind positsioonis välja ajaks, kuid muidugi ta liigutab palli hästi ning on väga osav, kuid mulle sobib see paremini kui vastane, kes väga kõvasti lööb,” sõnas Kontaveit.

Järgmisena lööb eestlanna kaasa Palermos liivaturniiril, mis algab 3. augustil. Kindlasti osaleks ta ka USA lahtistel. “Olen teadlik [koroonaviiruse levikuga seotud] ohtudest, kuid usun, et kui see toimub, siis tehakse kindlaks, et meie turvalisus on tagatud. Kindlasti peame püsima ühes kohas ning eriti välja minna või ette võtta ei saa,” lisas Kontaveit.