Kregor Hermet.Foto: Hannes Dreimanis
Korvpall
29. juuli 2020, 21:03

Soome korvpallikoondis mängis Eesti selgelt üle, Vene vigastas jalga

Eesti meeste korvpallikoondis kaotas Espoos toimunud kontrollkohtumises Soome rahvusmeeskonnale tulemusega 76 : 97 (29 : 48).

Eesti oli avaveerandi esimeses pooles rünnakuga selgelt hädas, kuid perioodi lõpuks saadi 16 punkti kokku. Ometi tähendas see kümne minuti järel juba 17punktilist kaotusseisu (16 : 33), sest soomlased tabasid väljakult 12 viset 18st (66%), seahulgas viis kolmest.

Teisel veerandil valmistas soomlaste agressiivne kaitsemäng meie meestele veel suuremat muret, nii visati kümne minutiga vaid 13 punkti ja mindi vaheajale kaotusseisus 29 : 48. Lisaks sai veerandaja esimesel minutil süütus olukorras viga Siim-Sander Vene parem jala hüppeliigest. Mis täpselt juhtus, on keeruline ütelda, aga kontakti tal kellegagi polnud. Rohkem ta platsile ei tulnud, kuid Delfi otseülekande kommentaator Siim Raudla sõnas kolmanda veerandaja keskel Soomest tulnud infole tuginedes, et trauma ei tohiks olla tõsine.

Eestlastel ei õnnestunud ka kolmandal veerandil mängu murrangut tuua. Vastupidi, soomlased suurendasid vahet veel ühe punkti võtta ja läksid viimasele kümnele minutile vastu 70 : 50 eduseisus.

Nagu eelneva mängu põhja võis ennustada, siis neljandal veerandajal enam põnevaks ei läinudki. Soome võitis perioodi 27 : 26 ja kogu matši 97 : 76.

Eesti koondise parim punktitooja oli 19aastane debütant Mikk Jurkatamm, kes viskas 18 ja poole minutiga 14 punkti (kolmesed 4/7). Mihkel Kirves lisas 12 ja Rauno Nurger 11 punkti. Üleplatsimees oli soomlane Remu Raitanen 15 punktiga.

Meeskondlik statistika (kliki pildile):

Meeskonnad kohtuvad homme kell 19.00 uuesti.

Eesti koosseis Soomes: Kerr Kriisa, Siim-Markus Post, Rait-Riivo Laane, Martin Dorbek, Robert Valge, Mikk Jurkatamm, Saimon Sutt, Sander Raieste, Henri Drell, Mihkel Kirves, Siim-Sander Vene (kapten), Kregor Hermet ja Rauno Nurger.

Täna jäi koosseisust välja Sutt, homme peab koondis läbi ajama Veneta, kes pidi tollest kohtumisest loobuma tänasest traumast sõltumata.