Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier Foto: Reuters/Scanpix
WRC
30. juuli 2020, 12:40

Sebastien Ogier kritiseeris WRC-d: hooti mõtlen, kas ralli on üldse professionaalne sport!

Autoralli MM-sarja kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier kritiseeris kodumaa meedias WRC-promootoreid, kes hoidsid sõitjaid ja meeskondi infosulus.

Prantslasele pidi jääma tänavune hooaeg viimaseks, kuid mees on tõdenud, ta kaalub karjääri lõpetamise edasilükkamist. Ogier' sõnul on Toyota meeskonnaga teemat arutatud, kuid midagi ametlikku veel pole.

"Tahan näha, kuidas 2021. aasta hooaega korraldatakse, sest kui meil on kahtlused järgmise viie kuu osas, siis olen kindel, et ka järgmine hooaeg tuleb harjumuspärasega võrreldes teistsugune," sõnas Ogier.

“Kindlasti ei lõpe koroonapandeemia 2020. aasta 31. detsembril! Peame muutustega tegelema. Praegu ei saa öelda, et FIA-st ja WRC-promooritelt tulevad uudised oleksid rahustavad."

Autoralli MM-sarjas kihutati viimati märtsi keskpaigas Mehhikos, peale mida valitses pikk segadus. Argentina, Portugali, Keenia, Soome ja Uus-Meremaa rallid jäävad koroonaviiruste tõttu ära ning sari jätkub septembri alguses Eestis.

"Tegelikult pole asi isegi selles, et uudised poleks julgustavad, vaid neid lihtsalt pole! Võrreldes mõne muu alaga, siis mõtlen hooti, kas ralli on üldse professionaalne sport," paugutas Ogier. 

"See on piinlik, et sõitjad ja tiimid pidid nädalaid ja kuid uudiseid ootama. Mujal organiseeriti ennast, töötati ohutuse kallal ja taaselustati võistlusi," võrdles ta WRC-sarja muude spordialadega.