Esapekka LappiFoto: Martin Ahven
WRC
30. juuli 2020, 13:44

Soome rallitähe pikk võistluspaus saab läbi

M-Spordi tehasetiimis sõitva Esapekka Lappi pikk võistluspaus saab läbi järgmisel nädalal, kui ta osaleb Soomes toimuval Jämsä rallil.

Lappi kartis veel mõned nädalad tagasi, et ta ei saa enne Rally Estoniat võistelda ja peab piirduma ühepäevaste testidega Inglismaal. Soomlase õnneks saab ta kätt soojas hoida Jämsä rallil. Tõsi, mehe tagumiku all pole M-Spordi varustus, vaid JanPro ettevõttele kuuluv Ford Fiesta.

"Ootan väga sõitmist. Igatsesin rooli taga istumist. See ralli annab meile suurepärase võimaluse kihutada maailma parimatel kruusateedel," rõõmustas Lappi rallit.fi vahendusel. Soomlane istus viimati rallimasina roolis märtsis toimuval Mehhiko MM-etapil.

"See on hooaja jätkumise eel ideaalne viis randmete soojas hoidmiseks. Eesmärk on leida kiirus enne septembri alguses toimuvat Rally Estoniat."

Koroonaviirus keeras Lappi meeskonna M-Spordi rahakraanid kinni. Nad on ainus tehasetiim, kes pole pärast koroonapausi testima asunud.

"Tore on näha Esapekkat Ford Fiesta roolis. Ma tean, et ta pole saanud sõita. Võin ainult ette kujutada, mis tunne teda valdab. See ralli on ideaalne ettevalmistus Eestis toimuvaks etapiks," ütles M-Spordi meeskonna boss Richard Millener.