Vladimir Ivanov. Foto: Martin Ahven
Tennis
30. juuli 2020, 22:14

Gulbisega pika lahingu maha pidanud Ivanov: võit olnuks hea boonus, aga pean mänguga rahule jääma

Tennise Eesti meister Vladimir Ivanov andis Läti staarile Ernests Gulbisele (ATP 162.) kõva lahingu, ent pidi lõpuks siiski numbritega 6 : 7 (6), 6 : 3, 7 : 10 lätlasele alla vanduma. Sellegipoolest sai kogenud vastasest edetabelis mitu pügalat allpool paiknev maailma 738. reket matšist kaasa võtta küllaga positiivset.

31aastane Gulbis oli veel 2014. aastal maailma edetabelis kümnendal kohal ning jõudis toona Prantsusmaa lahtistel poolfinaali. Seetõttu leidis Ivanov, et tuleb rahule jääda, et ta niivõrd suure kogemustepagasiga vastasega pikalt sammu pidada suutis.

"Ei saa päris öelda, et valus kaotus, vastane oli minust edetabelis ikkagi kõvasti eespool. Eks ta oli tänases mängus väga suur favoriit, mina olin samas autsaider. Võit oleks olnud hea boonus, aga jäin oma mänguga väga rahule," lausus 33aastane Ivanov.

Viimases setis, mis mängiti kiire lõppmänguna kümne punktini, pääses Ivanov esmalt 3 : 0 ette ning hiljem juhtis veel 7 : 6. Sellele vaatamata ei arva ta, et edu langes käest eelkõige nendel hetkedel tehtud eksimuste tõttu.

"Ma ei ütleks, et mängisin nendes olukordades valesti. Olin ees, aga ta võttis kaks servipunkti, tegi seisuks 3 : 2 ning seejärel mängis väga hästi. Seisul 7 : 6 tegin kaks lihtviga, aga võib-olla see ongi tasemevahe: võid hästi mängida, aga kui otsustavatel hetkedel eksid, võib matš käest libiseda," selgitas Ivanov.

Erinevalt paljudest teistest mängijatest oli Ivanov saanud pärast koroonapausi juba varem mängida. Paar nädalat tagasi tuli ta Eesti meistriks, tõsi, toona mängiti liivaväljakutel.

"Eks ta mingisuguse eelise andis, sain palju häid mänge Eesti meistrivõistlustel, kuigi need matšid toimusid liivaväljakutel. Siin oli kiirem kate, hea serv on päris tähtsal kohal ja sellise vastasega on kõvakattel keerulisem mängida. Tähtsad hetked ta kallutas oma 200 km / h serviga enda kasuks," sõnas Ivanov.

Kõrgetasemeline turniir meelitas kohale arvukalt fänne nii Eestist kui ka Lätist ning selle üle sai heameelt tunda ka Ivanov.

"Väga kihvt oli. Eriti meeldis mulle siis, kui mäng välja tuli ja sain palju ilusaid punkte. Ütlen ausalt, et ma ilmselt pole kunagi nii suure publiku ees mänginud. Huvitav on see, et ma polnud isegi pinges. Kui võrrelda eilse päevaga, siis tahtsin eile väga ilusat mängu näidata ja võib-olla sellepärast läksin veidike krampi. Tahtsin mängida sellist tennist, mida ehk ei oska veel mängida. Täna võtsin natuke rahulikumalt ja suutsin oma taset hoida. Loodan, et see polnud minu maksimum, ehk jäi midagi sisse, aga arvan, et olin täna päris hea," nentis Ivanov.

Vaatamata sellele, et kahe päeva jooksul sai peetud kolm mängu, lubas ta homme lubas ta aga homme uuesti trenni minna.

"Tegelikult oli eile üksikmäng päris lühike. Eile pingutasin päris tõsiselt nii füüsiliselt kui vaimselt. Ütleks, et eile olin väsinum kui täna, mil olin lõtv ja kerge jalaga. Ma ei näe küll põhjust, miks ma peaks kolm või neli päeva puhkust võtma, arvan, et homme lähen juba uuesti trenni," lisas Ivanov.