Ralli maailmameiater Ott TänakFoto: AFP/Scanpix
WRC
31. juuli 2020, 09:19

Hyundai boss Adamo kommenteeris kuulujutte Tänaku ja Neuville’i tiimisisesest rivaalitsemisest

Autoralli MM-sarjas kihutava Hyundai tiimi pealik Andrea Adamo on äärmiselt rahul, et tema „vana“ sõitja Thierry Neuville on eestlase Ott Tänaku äärmiselt soojalt vastu võtnud.

Hyundai asub võistlustulle juba sel pühapäeval Rally di Albal ning tiim võtab seda suurepärase testina enne taasalgavat MM-hooaega. Kuigi Eestis sõidetakse kiiretel kruusateedel ning Rally di Alba on asfaltil, siis Adamo sõnul on iga võistlus ettevalmistuseks oluline.

„Kõik sellised võimalused on olulised. See pole tähtis vaid sõitjatele ja kaardilugejatele vaid kogu tiimile. Teastimine on testimine, ent võistlus on ikkagi teistmoodi olukord. Testimise puhul pole võistluspinget,“ rääkis Adamo WRC ametlikule kodulehele. „Kohal on tiim ja meedia ning tunne on jälle rohkem normaalse elu moodi.“

Rally di Alba saab olema esimene ralli pärast märtsis toimunud Mehhiko etappi, kus Hyundai piloodid saavad päriselt koostööd teha ja teineteisele tuge pakkuda.

„Ma olen hämmingus, kui hästi on Thierry võtnud vastu selle, et Tänak meiega liitus. Ta on avatud ja teeb kõik selleks, et koostöö toimiks. Sama kehtib Oti puhul. Kui nad testivad, siis nad töötavad koos selle nimel, et auto liiguks õiges suunas. Me teeme häid edusamme. Inimesed muretsevad tiimisisese rivaalitsemise pärast, ent tegelikult käib meil kõva koostöö,“ kiitis Adamo.