Ott Tänak kihutamasFoto: AFP/Scanpix
WRC
31. juuli 2020, 14:33

Hea võimalus Tänakule! Selle hooaja autoralli MM-kalender saab ühe ralli võrra täiendatud

Koroonaviiruse tõttu vähendatud autoralli MM-sarja kalendri tõttu oli kindlasti üks suurimaid kaotajaid maailmameister Ott Tänak, kes asus kolme etapi järel punktitabelis viiendal kohal. Nüüd on selgeks saanud, et suure tõenäosusega lisatakse kalendrisse veel üks etapp, mis annab lisavõimaluse Tänakul vahe järgi teha.

Nimelt tulevad Türgi ralli korraldajad MM-sarjale vastu ja tõstavad võistluste toimumisaja nädala võrra varasemaks, mis tähendab, et toimuda saab ka Belgia ralli.

Türgi ralli oli planeeritud 24.-27. septembrile, aga selle nihutamine 17.-20. septembrile tähendab, 2.-4. oktoobril võib võidu kihutada ka Belgias.

Kuigi belglased pole veel kuupäevi kinnitanud, olid nad varem väga huvitatud, et saavad kodupubliku silme all näha Thierry Neuville’i kihutamas ning suure tõenäosusega on nad pakkumisega nõus.

Eelnevat arvesse võttes näeks MM-sarja hooaja kalender välja selline: Rally Estonia (2.-4. september); Türgi ralli (17.-20. september), Belgia Ypres'i ralli (2.-4. oktoober), Saksamaa ralli (15.-18. oktoober), Sardiinia ralli (29. oktoober - 1. november) ja Jaapani ralli (19.-22. november).

Kolme etapi järel on Sebatien Ogier’l koos 62 silma, Elfyn Evansil 54, Neuville’il 42 ja Kalle Rovanperäl 40. Tänak on kolme etapiga kogunud 38 punkti.