Kristjan Ilves tänasel pressikonverentsil.Foto: Martin Ahven
Talisport
31. juuli 2020, 18:06

Soomlased püüdsid Kristjan Ilvese kaudu Norra koondise saladusteni jõuda

Eelmisel suvel Norra koondisega koostööd alustanud kahevõistleja Kristjan Ilves pajatas tänasel pressikonverentsil, kuidas konkurendid püüdsid tema käest norralaste treeningumeetodite kohta infot hankida.

Imestada pole midagi, sest Norra on praegu kahevõistluses maailma parim koondis. Eelmisel MK-hooajal saavutasid norralased kaksikvõidu, esikuuikus oli neid suisa neli.

"Sain Soome peatreenerilt Facebooki Messengeri kirja," alustas Ilves loo jutustamist. "Küsimusi hakkas tulema. "Saada mulle see. Äkki saad tolle saata. Mis te seal teete?" Ei osanudki midagi vastata. Mis ikka ütelda, trenni teeme...

Samamoodi soomlane, kes töötab Jaapani tiimis mänedžerina. Saime lennujaamas kokku, ma otseselt ei küsinudki midagi, aga lõpuks vestlesime 30 minutit. Ta üritas jõuda selleni, mida me teeme. See näitab, et väga paljud riigid tahavad teada, mis Norras toimub. Imet ei tehta, aga midagi selles tiimis on. Väga head poisid ja treenerid on."

Norra koondise mänedžer Ivar Stuan märkis, et üllataval kombel pole llvese tuules koostööks uusi huvilisi olnud. Enne eestlase kampa võtmist aitasid norralased šveitslast Tim Hugi, kes tegi tippspordiga lõpparve eelmisel kevadel.

Suuri saladusi Stuani sõnul norralastel pole. On vaid kõva ja tark töö.